să ai ceva bun totdeauna !

IMG_20151209_085858_41Fiecare om trebuie să aibă o calitate bună, însușită, dezvoltată, prin care să atragă binecuvîntarea!

Fiecare om trebuie să aibă un ,,ceva”, cu care să atragă asupra lui binecuvîntarea. E cuceritor faptul să-ți faci meseria, serviciul, hoby-ul, munca, în mod necodinționat, jertfelnic. Numaidecît, cel care muncește mai mult, învață mai mult, la o vreme potrivită va fi răsplătit mai cu vîrf și îndesat.

Binecuvîntarea, starea de împlinire, vin de la Dumnezeu. Iată fiecare din oameni, este nesar să lucreze faptele cele bune, din legea firii, chiar fiind ateu, păgîn sau necredincios.

Un vechi strămoș, pe nume patriarhul Avraam, de la început nu-L cunoștea pe Ziditorul lumii.

A văzut dimineața soarele și i s-a închinat lui. Era măreț, strălucitor, luminător și l-a făcut pe Avraam să creadă că era Dumnezeu.

Dar a venit noaptea, și luna a biruit soarele, și Avraam a tras concluzia că luna este mai puternică ca soarele, închinîndu-se Reginei nopții. Dar iată că au apărut stelele, care de care mai luminoase, și Avraam a decis că stelele sunt cele mai demne de cinste.

Dar iată ca au dispărut și stelele și Avraam a căzut pe gînduri. Dorea să-L cunoască pe Creatorul și Dumnezeu I s-a descoperit. Pentru dorința lui de a fi drept, de a cunoaște.

Apostolul Pavel era un dușman de moarte al creștinilor. El prigonea, omora și ducea la moarte pe creștini dintr-o rîvnă deosebită pentru credința lui cea veche. Pentru el, creștinii erau dușmanii credinței lui. El se apăra. Dumnezeu l-a observan pentru rîvna lui, și i-a îndreptat-o spre un scop adevărat, spre un scop bun-acela care aduce folos nemuritor.

Dar mai sunt alte cazuri, neîmplinite încă. O femeie este în stare să fie foarte seducătoare, să provoace și să atragă. Dacă l-ar cunoaște pe Dumnezeu, ar face totul ca să-l atragă pe Dumnezeu ! Poate tu poți să o ajuți!

Fiecare din noi, trebuie să avem mai multă milă, sau mai multă răbdare, poate iertare sau rîvnă, sau poate osteneală sau tăcere, poate să avem mai multă credință sau mai multă stimă, mai multă politețe sau mai multă amabilitate, să avem mai multă nădejde și mai multă dragoste!

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...