Maica Domnului este cel mai frumos Dar: primit și dăruit

,,Dumnezeu a făcut două mari daruri omenirii: Preoția și pe Maica Domnului!” Aceste cuvinte spuse de părintele Arsenie Papacioc, mi se par cele mai frumoase versuri, din toate poeziile!

În același timp, Maica Domnului este cel mai frumos dar pe care Pământul a putut să îl ofere lui Dumnezeu! Era preaplină de smerenie, milostenie, rugăciune, evlavie, credință, rugăciune și înțelepciune! Ea este cea mai curată ființă omenească care a trăit vreodată pe pământ. Cea mai smerită și plină de iubire curată.

În scrierile aghiografe, despre Maica Domnului avem puține informații ca aspecte detaliate ale vieții și învățăturii Ei. Ea este asemănată cu un vârf de aisberg: se vede doar vârful, iar cea mai mare parte este sub apă. Maica Domnului este o Taină a Bisericii, așa încât Ea, ca nimeni altcineva, a fost plină de smerenie dumnezeiască!

Dar învățătura Ei lăsată în scris, este esențială în mântuirea neamului omenesc: ,,Să faceți orice Vă va spune (- Iisus Hristos, Fiul meu și Fiul lui Dumnezeu)! (Evanghelia de la Ioan 2, 5).

Dragi creștini, să ne semănăm adânc aceste cuvinte sfinte în pământul inimii noastre și să ne întărim în credință!

Să luăm aminte că, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Maica Domnului și Maica noastră, în fiecare Biserică creștină, este pictată pe bolta Altarului.

Împărăteasa Cerului și a Pământului, stă lângă catargul corabiei care e Biserica și ne spune: ,,Fiii mei, nu vă temeți de nimic, Hristos e Cârmaciul Corabiei Salvatoare!”

În paraclisul Maicii Domnului găsim nădejdea cea de toate zilele!

Cine nu va cîștiga iubirea Maicii Domnului nu va avea iubirea lui Dumnezeu-Tatăl!

Să ne gândim un pic, ce daruri oferim noi Maicii lui Dumnezeu și ce Daruri ne oferă Ea? În primul rând, Ea ni L-a născut pe Domnul Iisus Hristos, Cel care ne-a dăruit posibilitatea învierii și îndumnezeirii. Apoi, Maica Domnului, în fiecare clipă mijlocește pentru noi în fața Fiului Ei, cerând milă asupra noastră, binecuvântare, iertare și Har. În fiecare zi ne bucurăm de bogăția milostivirii Maicii lui Dumnezeu. Noi, putem să îi dăruim doar din ceea ce ne este mai de preț: timp, dorință, virtute. Adică îi dăruim rugăciune, împlinirea Legii divine și iubire curată!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns