Să citim zilnic Sfânta Scriptură

Citirea Sfintei Evanghelii înseamnă semănare a Cuvântului lui Dumnezeu în pământul inimii noastre. Iisus Hristos este Semănătorul iar noi suntem solul. Meditare pe marginea Bibliei și a Sfintei Tradiții înseamnă pregătirea pământului inimii noastre, cultivarea și udarea lui pentru rodire. Totodată, citirea zilnică a cuvântului dumnezeiesc din scripturi și de la sfinții părinți, aduce rod însutit în inima și viața noastră. Multe sunt darurile citirii sfinte, căci  ,,toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate, spre mântuire, prin credinţa cea întru Hristos Iisus. Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru orice lucru bun.” (Sf. Ap. Pavel, II Timotei, 3, 15-17)

De multe ori citim și nu înțelegem lămurit sau mai profund textul sfânt. Atunci noi suntem la etapa de săpat. Noi pregătim inima care devine din ce în ce mai bună, mai curată, deci mai pregătită pentru sămânța evanghelică. Iarăși citim și simțim cum inima noastră din piatră stearpă și tare, devine cu spini, cu buruiene, dar fără piatră.

Și continuăm să citim zilnic Sfânta Scriptură, cu răbdare, pace și străduință ,,căci toate câte s-au scris mai înainte, s-au scris spre învăţătura noastră, ca prin răbdarea şi mângâierea, care vin din Scripturi, să avem nădejde. (Ap. Pavel, Romani, 15, 4)

Astfel dragi cititori, ajungem să ne curățim inima. Atunci se întâmplă un lucru minunat: Cuvântul lui Dumnezeu semănat în noi, aduce rod însutit și bun, rod de pace și bucurie! Iar însutit înseamnă că tot darul cel pentru noi se înmulțește fără epuizare și pentru cei din jur.

Pace tuturor!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns