Rugăciunea te va liniști!

Smerește-te în fața lui Dumnezeu și cere ajutorul Lui. Recunoaște că ești păcătos, nevrednic de binecuvântare, dar vrei din tot sufletul ajutorul lui Dumnezeu; crezi că Mila lui este neasemuită și nemăsurată. Dumnezeu este totul pentru tine: Puterea și Tăria ta, Bucuria și Ajutorul tău, Inspirația și Iertarea ta, Credința și Mângâierea, Succesul și Viața ta. 

Du-te în cămară ta unde nimeni nu te știe și roagă-te. Roagă-te din toată inima lui Dumnezeu să-ți orânduiasca viața, pașii și viitorul. Predă-te în Mâinile Domnului Dumnezeu, Atotștiutor și Proniator. Revarsă toată dorința, durerea și așteptarea în fața lui Dumnezeu, și fii gata de a aștepta și o veșnicie ca și o singură clipă, dacă asta este Voia lui Dumnezeu. Atunci vei vedea minunea. Dumnezeu se coboară de îndată și pe neobservate, viața ți se face o mare binecuvântare. Fii sincer în fața Celui ce te-a creat și știe toate.

Rugăciunea alungă gândul cel rău. Smerenia îndepărtează tot duhul cel rău, viclean, vrăjmaș și ispititor. Fără smerenie nu există bucurie. Cînd ai o tulburare în minte, spune prietene în loc de gânduri această scurtă rugăciune: Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul! Nu naște multe și diferite gânduri dar roagă-te.

Rugăciunea te va liniști! Îți va alunga diavolul care te ispitește și îngerul tău păzitor se va apropia acoperindu-te!

Nu ne rugăm cu toată puterea și deci nu implicăm toată ființa. De asta nu ni se împlinesc. Facem rugăciunea superficial; singuri nu credem că prin rugăciune am realiza ceva. Dar trebuie să ne rugăm ca și cum se împlinește deja ceea ce cerem. Cu toată încrederea. Cu deplină încredințare în Voia Domnului care ne ascultă, dar știe cum este mai bine pentru noi!

Rugăciunea picură bucurie în sufletele noastre!

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns