10 rugăciuni pentru alungarea fricii și vindecare

Dragi cititori, permiteți-mi să vă recomand, în această vreme apăsătoare, 10 rugăciuni foarte deosebite și de mult ajutor.

Văd la oamenii de astăzi frica și nu văd credința! Da!, frica e o reacție normală și firească, care are rol de îngrădire și ferire de primejdii, dar asta nu ne îndreptățește să fim necredincioși Domnului Dumnezeu. Orice frică, are în ea frica de moarte! Dar în măsură exagerată, frica însăși, ni se poate face pricină de vătămare sau chiar de moarte. Doar cel care are o credință puternică, nu se teme de necaz, boală, întâmplări neprevăzute și chiar nici de moarte. Așadar, spunem că: frica e lipsa credinței puternice în Dumnezeu.

  1. Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului; nu se va clătina în veac cel ce locuieşte în Ierusalim.
  2. Munţi sunt împrejurul lui şi Domnul împrejurul poporului Său, de acum şi până în veac.
  3. Că nu va lăsa Domnul toiagul păcătoşilor peste soarta drepţilor, ca să nu-şi întindă drepţii întru fărădelegi mâinile lor.
  4. Fă bine, Doamne, celor buni şi celor drepţi cu inima;
  5. Iar pe cei ce se abat pe căi nedrepte, Domnul îi va duce cu cei ce lucrează fărădelegea. Pace peste Israel! (Psalmul 124)

Pace peste Moldova! Pace peste lume!

Dragi cititori, frica e firească, iar credința este o alegere. Pentru a ne alunga frica, de a simți mângâiere sufletească și pentru sporirea credinței îmbucurătoare, vă recomand să vă rugați. Faceți orice rugăciune, dar să fie sinceră, liberă, curată, cu evlavie. Rugăciunea să fie făcută cu iubire, durere și bucurie.

Cel mai bine este să ne rugăm cu textele sfinte. Acum, când nu putem participa la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie din cauza pandemiei, vă recomand cu drag, zece rugăciuni, care în chip minunat, picură bucurie în cele mai îndurerate inimi. Sunt rugăciune pe care le-am îndrăgit foarte mult. Sunt hrană pentru suflet!

I. Acatistul Sfântului Duh[1]

Vino, Atotputernicule Duh, și ne sporește credința atotbiruitoare;
Vino și ne dă îndrăzneală în rugăciune;
Vino și încălzește inimile, ca să nu se răcească dragostea noastră din pricina prea multor fărădelegi;
Vino și dă-ne să nu cădem în vreme de prigoană și de batjocorire a credinței;
Vino și ne păzește de ispite peste puteri și de sminteli;
Vino și înviază inimile noastre prin rourarea Ta;

Vino și luminează mintea noastră în ceasul descumpănirii;
Vino și dăruiește duh de pocaință, ca să se risipească prin aceasta scârbele ce stau să vină asupra lumii spre pedepsire;
Vino, tămăduiește-ne, sfințește-ne și ne ridică, Bunule, cu harul Tău;
Vino, Mângâietorule, Duhule Sfinte și te sălășluiește întru noi!

II. Rugăciunea inimii:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul. Este cea mai scurtă și cea mai puternică rugăciune. Ea trebuie să devină răsuflare. Noi să o spunem după putință: de 10, 20, 100, 200 de ori. Sau pe o anumită durată de timp: 5, 10, 20 de minute. Important să fie spusă cât mai rar, calm și des.

III. Paraclisul Maicii Domnului[2]

Paraclis din limba greacă înseamnă ,,mîngîiere”.

IV. Acatiste ale Maicii Domnului

Acatiste care doriți. Acatistul Maici Domnului ,,Potolește întristarea mea”, ,,Bucurie neașteptată”, ,,Vindecătoarea”, ,,Acoperemântul Maicii Domnului”, ș.a. Dacă o mamă pământească are grijă și iubire eroică pentru copilul ei, îi schimbă scutecele și nu se întoarce de la el, cu atât mai mult, spune sf. Teofan al Niceii, Maica Domnului, Mama noastră, are grijă și nu se îngrețoșează de noi, chiar dacă suntem păcătoși.

V. Pravila de rugăciune Bogorodicinaia[3]

Născătoare de Dumnezeu Fecioară, Bucură-Te! Ceea ce ești plină de dar, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvântată ești Tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui Tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre.”

Citirea de 150 de ori a rugăciunii ,,Bogorodicinaia” îi aduce creștinului un mare folos. Domnul ne-a arătat cât de puternică este rugăciunea Preacuratei Sale Maici înaintea Lui și cât de eficient este ajutorul acordat de Ea. În cele mai dificile împrejurări și cu totul neașteptate, Ea ne-a întins mâna Sa izbăvitoare. Citirea de 150 de ori a rugăciunii „Bogorodicinaia” îndepărtează mânia lui Dumnezeu și chiar verdictul, Judecătorului Cunoscător de inimi, este amânat.

Această pravilă aduce îndeplinirea dorinței cu folos. Dar cel mai important, ne pune și ne punem sub Voia lui Dumnezeu!

Rugăciunea „Născătoare de Dumnezeu Fecioară, Bucură-Te!” poţi să o spui din mers, în călătorie, în transportul public, așteptând pe cineva sau ceva. Ea este uşoară şi se memorizează repede.

VI. Catisma a cincea și a șasea

În special psalmii 33, 36, 38, 39, 40, 41, 43, 45.

,, Pentru ce eşti mâhnit, suflete al meu, şi pentru ce mă tulburi?

Nădăjduieşte în Dumnezeu, că-L voi lăuda pe El; mântuirea feţei mele este Dumnezeul meu.” (Psalmul 41, 16-17)

Aș dori aici să accentuiez cu toată puterea că, întreaga Psaltirea este o carte de mângâiere, vindecare sufletească, mult folositoare și rugăciune puternică. Vă îndemn să citiți toată Psaltirea Proorocului David. Am menționat aici anumiți psalmi, ca să porniți citirea sfintei psaltiri de la ei!

VII. Psalmul 90

Să-l rostiți cât mai des. Este păzitor în călătorii, a caselor, a gospodăriilor, a oamenilor. El poate fi memorat ușor și spus în gând în orice vreme și împrejurare. E de foarte mare ajutor!

VIII. Acatiste ale Sfinților Vindecători

Acatistele: Sf. Mare Mc. Pantelimon, Sf. Sfințit Mare Mc. Haralambie, Sf. Nectarie de la Eghina, Sf. Luca al Crimeii, Sf. Efrem cel Nou, Sfinții Cozma și Damian, Sf. Porfirie Capsocalivitul, ș.a.

IX. Rugăciunea Crucii din Rugăciunile de seară

Face-ți toată pravila de seară, sau măcar, spuneți această rugăciune și însemnați în patru părți cu mâna: Semnul Sfintei Cruci. ,,Să învie Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui…”. Spuneți această rugăciune în locuri publice, în călătorie, oriunde vă aflați. Desigur că e foarte bine să le știți pe de rost.

X. Pravila zilei de rugăciune

Rugăciunile de seară și și rugăciunile de dimineață. Le putem compara ca și hrana zilnică pentru trup pentru existență.

Nu uitați să faceți rugăciune înainte de masă și după masă.

La pravila zilei mai putem citi anume canoane, adică compoziții din mai multe rugăciuni mici ca cantitate care sunt aranjate în strofe: Canonul de Pocăință, Canon către Îngerul Păzitor, Canon la vreme de boală, ș.a

Cuvintele la toate aceste rugăciuni, sunt o predică întreagă!

Dacă e să fie izolare: să fie întru Luminare!

preot Nicolai Boian

[1] https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-preasfantului-de-viata-facatorului-duh

[2] https://doxologia.ro/ceaslov/paraclise/paraclisul-preasfintei-nascatoare-de-dumnezeu

[3] http://www.ucenic.info/regula-sfintului-serafim-de-sarov/

vindecare

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns