Oamenii sunt schimbători: să avem toată nădejdea în Dumnezeu!

Pe unii oameni poți să-i ajuți în fiecare zi și odată să nu o faci: atunci îndată te vorbesc de rău sau nu le mai pasă de tine. Firea omului este schimbătoare datorită egoismului propriu pe care îl hrănește fiecare sau ea se schimbă și lucrează în virtutea jertfei, a dăruirii. Omul care este egoist mereu se va victimiza și va căuta să-i folosească pe toți. Omul care vede sens în dăruire și jertfă ca pe o cale de a cîștiga valori mai înalte, se va dărui pentru a ajuta pe aproapele, fără așteptări. El va putea oferi din timpul său, din banii săi, din răbdarea sa, din dreptatea sa. Toate acestea dacă au minte Lumina lui Hristos.

Oamenii astăzi te înalță și te laudă și tot ei pînă deseară te răstignesc. Să nu ne punem nădejde deplină în oameni. Să avem nădejdea în Dumnezeu.

Nu vă puneți nădejdea în cele pământești pentru ca să nu vă dezamăgiți degrabă. Să luăm aminte că toate sunt în Mâna Domnului și cu îngăduința Lui se întâmplă toate. Avem lecții de învățat. Avem nevoie de pocăință. Avem nevoie să învățăm mai mult răbdarea și recunoștința. Să ne creștem în fiecare zi încrederea în Dumnezeu.

,,Dă-ne nouă Doamne ajutor, ca să ieşim din necaz, că deşartă este izbăvirea cea de la oameni.” (psalm 107, 13, psalm 59, 12)

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns