10 acțiuni personale care te pun cu 10 poziții sociale mai sus

10 actiuni1. Nu avea încredere deplină în spusele oamenilor !

Caută răspunsurile tale la lucruri banale. Încearcă să fii diferit. Fii creativ. Nu te mulțumi cu ce-ți spun alții, cercetează singur!

2. Fii sincer !

Fii în măsura posibilităților sincer cu cei din jur. Este greu de realizat dar și răsplata este mare. Lumea din jur este foarte sensibilă și numaidecît va simți sinceritatea ta.

Este o acțiune pe care o poți face și tu! Este o stare în care e bine să te simți!

Puteți să vă verificați măsura de sinceritate printr-un test intim, mai ales este recomandat cu cei dragi. Ar fi bine de împărtășit gîndurile cu ei. Fiecare descoperire de sinceritate, și mărirea dozei vă va aduce bucurie sufletească. Nu alegeți oamenii și timpul, fiți sinceri permanent. Timpul vă va răsplăti. Va veni un moment cînd vei spune ,, Toată viața a meritat să fiu sincer pentru momentul acesta!”

3. Sculați-vă dis-de-dimineață

Vremea liniștii înconjurătoare vă mărește capacitate de productivitate. Este mai greu pînă te scoli din pat. Trage un gît de aer proaspăt! Scapă de urmărirea somnului și toată ziua te vei simți de ori mai proaspăt !

Dar nu uitați, Culcarea trebuie să fie devreme.

4. Du contul cheltuielilor tale

Nu păstra banii în bancnote mici. Păstrează banii în bancnote de 100, 200, 500 lei. Așa te vei gîndi de două ori dacă se merită să cheltui banii pe cips sau pe hot-dog. Este practic să faci un caiet de notițe cu cheltuieli, completîndu-l lunar. Vei vedea istoria ta și planul pentru luna viitoare. Nu fi zgîrcit ! De unde dai se adună! Dar nu risipi fără folos!

Exersează și ai să vezi cît e de folos!

5. Mănîncă sănătos

Aveți grijă ce mîncați, cum mîncați, cînd mîncați și cît mîncați. Ajutați-vă în programare de tehnologii. Mîncați cu regim, mîncați cu măsură, respectați zilele de post de peste an, nu mîncați repede, nu mîncați înainte de culcare, și îndeosebi nu mîncați mult seara.

6. Alege mîncarea

Mîncați numai ceea ce aduce folos organismului dvs. Cel mai simplu și sigur este să gătiți singur mîncarea și să folosiți cît mai multe produse naturale. Evitați prudusele cu chimie. Metode simple sunt foarte bune care schimbă ritmul vieții.

Da este mai scump, dar nu este mai scump ca un tratament în caz de boală. Nu mîncați gras, consumați alimente ușoare, evitați chinurile. Respectînd un regim corect și mîncănd după asta ceva cu multe grăsimi, veți sesiza deodată comportamentul greu al organismului. Iată un lucru important, să te simți ușor!

Va fi mai greu, mai scump, mai puțin gustos decît v-ați deprins pănă acum. Dar lupta trebuie dusă cu cunună! Să fii mai diferit, dar mai sănătos ! E mult mai plăcut. În plus și mai ager devii!

7. Vorbește în public

Mulți dintre noi se tem numai la gîndul că vor trebui să vorbească public. Dar nu știi cînd pe neașteptate va fi necesar să ții un discurs. Cea mai eficientă metodă este practica. Trebuie să îți invingi frica, să vorbești după posibilitate în fața unui public cît de mic, cît poți tu! Cu fiecare dată exersată devii mai bun! Fapt garantat! Pregătește-te mai bine, îți va reduce din emoții!

Simte-te învățător! Gîndește-te că ceea ce vrei să spui tu publicul nu știe, și așteaptă o explicare concisă și detăilată de la tine! Tu poți!

8. Experimentează scopuri unice

Un exercițiu greu de realizat, la nivel de dorință, să îți pui un scop care include un lucru nou pentru tine, aparent foarte greu și aproape imposibil. Mult mai greu ca ceea ce ați făcut pînă acum! Pentru asta puteți alege un lucru pe care îl făceați pînă acum, fără prea mari eforturi. Încercați să îl dezvoltați pînă cînd credeți că nu o să puteți face. Ca de exemplu, dacă alergați 1 km pe zi, lungiți cursa la 7 km. Te va speria gîndul, dar nu este imposibil, nu!? Iată așa puneți-vă acest scop pentru timpul apropiat concret. Cel mai imortant și poate cel mai greu este să încerci deja să faci ,,pașii” spre scopul pus. Mici dar pași. Va trebuie să depuneți tot efortul fizic și moral, să vă motivați, să vă disciplinați, să vă argumentați, dar odată împlint scopul, vă va schimba modul de gîndire, modul de analiză și nivelul de încredere în sine. Vă veți simți nebiruitori, iar subconștientul va fi gata de lucruri mărețe. Așa veți putea mai ușot și mai repede să vă puneți alte scopuri, înaintînd siguri spre desăvîrșire!

9. Citește

Orice carte citită, se pune sub picioare. Așa devii mai înalt! Ai timp liber – citește, ești stresat – citește, cunoști puține – citește! Nu citești? – Citește!

10. Alegeți numai o acțiune într-un singur moment. 1:1

Pe scara autocunoașterii și desăvîrșirii, veți fi tentat să încercați mai multe lucruri. L-ați dori cel mai bun. Scopul este bun, dar metoda este alta. Problema multor oameni care vor să se schimbe înspre bine constă în faptul că ei nu conștientizează ce le trebuiește cu adevărat. Se avîntă și sunt schimbători de la o ideie la alta, de la o metodă la alta, de la un scop la altul. Dacă în continuu îți schimbi ideologiile și sensurile, este mult mai greu să apreciezi. A cunoaște, a face analiză și comparație este foarte binevenit și recomandat. Dar străduie în un singur scop. Apoi urmează altul. Apoi următorul. Sportivii de renume, Sfinții Părinți a căror trupuri numite moaște nu putrezesc mii de ani și au dus o viață model, filosofii vremurilor, toți își luau un scop, își puneau un obiectiv, o metodă, și exersau pînă la desăvîrșire. Și au ajuns maeștri, fiindcă au știut cum!

 

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns