învață să fii bun

exempluFiecare om pe care îl întîlnești în viața ta, numaidecît are ceva bun în el. Nu lăsa descoperirea bunătății să nu te cucerească. În fiecare om trebuie să descoperi ceva bun, impresionant, exemplar.

Nu îl simpatizezi, dar vezi pentru ce? Poate chiar pentru careva merite! Înseamnă că are perseverență, hotărîre și muncește! Este minciunos și nu are grație la tine, dar vezi că este harnic, asta poți și tu să fii! Este un cerșetor, este bolnav, dar stă cu rușine puntru faptul că cere, fii rușinos și tu cînd crezi că vrei ceva fără muncă. Uită-te printre colegii tăi de serviciu, sigur că este cineva care muncește mai mult ca tine, îl desconsideri cîteodată, rîzi că este cinstit și mai puțin pretențios, învață asta de la el, sinceritatea și mulțumirea. El poate e mai fericit ca tine! Cineva nu prea știe să vorbească frumos, dar își iubește țara, este patriot, asta trebuie de învățat de la el! Poate știi pe cineva mai leneș din fire, mai trîndav, dar deloc nu este zgîrcit, neapărat învață mila ! Poate e mai puțin frumos omul la înfățișare, mai sărac în preferințe, dar își iubește familia ca nimeni altul. Învață de la el să fii credncios familiei tale, credinței tale, Dumnezeului tău!

Niciodată nu judeca omul repede după greșelile care sar în ochi și ascund virtuțile lui. Gîndește-te ce ai vrea să descopere alții la tine? evident că ceva bun, ceva cu care te-ai mîndri! Fiecare om ar avea cu ce să se mîndrească! Încearcă să nu vezi ce este imperfect, ca musca, dar ce este vrednic de luat exemplu, ca albino! Fii creativ în bunătate!

Descoperă bunătatea din jurul tău și lumea va fi mai bună!

Învață să fii om bun. Asta chiar trebuie de învățat!

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns