Ești un om cu o stropitoare: nu poți stropi tot cîmpul, dar pe unde vei stropi, va fi cărare de flori!

Dragi prieteni, mergem spre Învierea Domnului cu buchete de flori în mână și cu buchete de gânduri frumoase în inimă!

Sărbătoarea de astăzi, ,,Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim”, are atîta bucurie și nădejde în ea, încît ea a cerut și o manifestare exterioară, a veseliei sufletului: acestea sunt florile! Florile, care se aduc la Biserică și apoi se i-au acasă, sunt un chip văzut al primăverii sufletului nostru, care peste cîteva zile de doliu, va învia împreună cu Hristos!

Fie ca viața Dvs să arate ca un buchet de flori și gânduri, din iubire pentru oameni, iar sufletul să poarte cea mai mare podoabă: pe Hristos Cel Smerit!

Fii o floare – chiar și când e călcată în picioare; ea dăruiește mireasmă! Fii ploaie, dar picătura ta să aducă roade! Poți fi și piatră, dar să fii bun de construit casă! Poți să fii și frig, dar să îngheți răul! Fii ca Sfântul, El dăruiește bunătate tuturor! Fii soare, căldura și lumina lui, îi cuprinde pe toți!

Atunci când îți complici viața, ți se complică și soluțiile! Bucură-te de orice floare, de Cer, de simplitate, de sărbători, de Duminici!

Închipuie-ți că ești un om cu o stropitoare. Nu poți stropi tot câmpul, dar pe unde vei stropi, în urma ta va fi o cărare de flori! Nu poți să ajuți pe toată lumea, dar tu ajută-i pe cei din jurul tău și vei trăi în mijlocul grădinii cu flori!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns