Prietene, văd în tine un suflet puternic, dar bolnav

Prietene, văd în tine un suflet puternic. Dar bolnav. Ai început în căutarea sensului să te abați de la calea cea adevărată și bună. Tatuaje, emoții, adrelină, narcomanie, beție, desfrânare, mândrie, orgoliu. Înlocuire. Sufletul tău are nevoie de iubire: numaidecât să dăruiască și să se simtă că e iubit. Ia aminte: 1. Dumnezeu te iubește! 2. Iubește frumosul și simte iubirea lui Dumnezeu care este pentru tine! Tu nu trebuie să fii judecat, dar ajutat. Începe a te ruga și Dumnezeu va purta de grijă. Permite lui Dumnezeu și oamenilor Lui să te ajute!

Tu prietene, ai un suflet mai slab. Fără extremități. Ai frică de fapte rele; de asta nu te hotărăști nici la multe fapte bune și începuturi noi. Motivează-te mai puternic. Mai conștiincios. Mai evanghelic. Mai statornic. Harul vine din osteneală. Pr. Arsenie spune că ,,Dumnezeu dă Harul Său: nu celui care cerșește banal dar celui care se jertfește.”

Tu prietene, ai un suflet bun. Milostiv. Cu bunătate. Dar nestatornic. Astăzi ești bun, mâine cazi în păcat. Desigur, de fiecare dată avem pocăința la îndemână; dar străduiește-te să nu mai repeți păcatele, viciile, patimile, dependențele. Groapa mai adâncă are nevoie de mai mult pământ pentru a fi acoperită.

Prietene, tu ai un suflet deosebit. Ești foarte bun și îți pare că ești folosit. Dacă poți să rabzi fără cârtire, ești pe o vale adevărată a bucuriei. Dacă nu ai smerenie, toate faptele tale bune sunt șubrede și putrede. În smerenie adevărată nimeni niciodată nu poate fi folosit.

Dragi cititori, să ne sprijinim unii pe alții: toți avem nevoie de un ajutor anume! Dumnezeu să ne dăruiască înțelepciune să alegem și putere să făptuim! Nu știi cum să ajuți pe cel de lângă tine?! Fii bun și disponibil, dar curat, fără profit. Fii binevoitor și Dumnezeu înmulțește Harul Său pentru ambii! Vei deveni un instrument bun în Mâna Domnului; o țeavă prin care va curge Duhul Sfânt, curățindu-te pe tine și înviind pe cel de alături!

Un suflet bolnav este unul lipsit de o înțelegere anume: el nu simte iubirea lui Dumnezeu față de el. Aceasta trebuie să  învățăm cu toții!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns