Niciodată nu am fugit de adevăr, dar mereu am fugit de ceartă

Ce-ți folosește omule că ai câștigat un duel de vorbe cu prietenul tău? Ce fericire simți dacă ai reușit să-l faci să sufere, să plângă? Ce bucurie poți simți din biruința cea cu viclenie? Judecata e a Domnului și El face dreptate. El dă răsplată și a Lui este răzbunarea. Domnul vede toate. Domnul cunoaște inima fiecărui și în timp adevărul se face evident. Răbdarea pentru pace este sfântă. Rugăciunea pentru cel care te-a întristat este dumnezeiască.

Niciodată nu am fugit de adevăr, dar mereu am fugit de ceartă. Mulți maschează adevărul și fac întortocheate căile spre el. Există adevăruri care iubesc tăcerea; există adevăruri care necesită mărturisire cu toată puterea. Să alegem ce este mai important: toate în contextul păcii și sfințeniei. Adevărul nu trebuie să fie satisfacerea unui orgoliu sau egoism; el are un singur scop, cu o singură lucrare: adevărul trebuie să aducă Lumina. Acest adevăr luminează, curățește răul, desăvârșește.

Evitați dragilor certurile mici care apar din motivul de a vedea cine are mai multă dreptate. Evitați certurile mari care distrug familii și prietenii de ani de zile. Feriți-vă de aduceri aminte și răzbunări. Iertați ca să vă despovărați. Înainte de a judeca pe celălalt și a-i vedea greșeala, să stăm în fața lui Dumnezeu și să vedem dacă nu cumva avem și noi asemenea greșeli. Dacă avem a ne corecta pe noi și în acest timp vom învinui pe alții: vom fi vinovați dublu.

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns