În familiile unde părinții se iubesc curat se nasc copii frumoși!

Iubirea este frumosul ce poate exista în mod desăvârșit. Ea are lucrarea sa deosebită, care se răsfrânge atît asupra trupului cât și a sufletului! Dragostea nu e sentiment de stăpânire, dar de dăruire! Dragostea nu este doar o stare de confort emoțional, dar este o împlinire a întregii vieți! Dragostea adevărată este starea sufletului sănătos!

O dragoste curată a omului, ca răspuns la Dragostea dumnezeiască care este oferită tuturor, aduce cea mai mare și mai deplină binecuvântare și bunăstare!

O dragoste curată între soți, este un mare dar! Această dragoste curată naște în familie toate virtuțile! Ea întreține pacea, ea dă putere răbdării, ea sporește înțelepciunea, ea înfrânează patimile, ea aduce armonia. Ea își are izvorul în rugăciune.

Este imposibil ca să vorbească cineva despre dragoste și să nu prezinte imnul dragostei, scris de Sf. Ap. Pavel:

,,De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.

Şi de aş avea darul prorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.

Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.

Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.

Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.

Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.

Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.

Dragostea nu cade niciodată.”

(Sfântul Apostol Pavel, Epistola I către Corinteni, cap. 13, 1-8)

Dragostea acoperă și spală toate necurățiile, întinăciunile și golurile! Dragostea este creatoare! În instituția binecuvântată de Dumnezeu-familia, dragostea este totul! De la ea se începe formarea familiei, apoi ea aduce fericirea familiei și tot ea este pilonul pe care se sprijină omul. Dragostea adevărată între soți aduce copii deosebiți! În familiile unde părinții se iubesc cu adevărat, se nasc copii frumoși! Oamenii care se iubesc sunt frumoși! Iubirea face oamenii frumoși! Ziceți și Dvs: ura, răutatea, încruntarea feței, invidia, trufia, infidelitatea, cruzimea, violența, beția, răzbunarea: toate acestea fac omul urât, la chip și la suflet!

Iar omul plin de dragoste, care iubește dreptatea, rugăciunea, credința, mila, iertarea, răbdarea, înțelepciunea, armonia, este un om frumos și totul în jurul său capătă un caracter al frumuseții!

Aceastea fiind spuse, să nu uităm lucrul esențial, de căpetenie: să legăm tot binele nostru și toată bunăvoirea, de Hristos! Dragostea să fie în Hristos, hristocentrică! Atunci fericirea ne este garantată!

Vă doresc familii frumoase, fericite și pline de binecuvântare!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns