După ce vei primi, ce vei face? (Succes și armonie III)

Dumnezeu îți va da succesul mult așteptat, negreșit, dar urmează o întrebare foarte importantă: ce vei face atunci, când vei primi ceea ce ai cerut?

Te-ai gândit oare că, răspunsul la această întrebare poate fi cauza primirii sau nu, a succesului?

Îți va dărui Bunul Dumnezeu, împlinirea minunată a rugăciunii tale, dar vei fi oare atunci mai bun? Te vei arăta oare, mai milostiv? Vei fi mai recunoscător? Vei deveni mai înțelegător, mai altruist? Ești pregătit să fii în slujba lui Dumnezeu? Ești predispus să ajuți oamenii? Nu vei repeta greșelile?

Îmi veți zice că, unii oameni au primit deja multe daruri și nu sunt milostivi, buni, înțelegători; dar ei vor avea o răspundere mult mai mare și ,,zilele lor sunt numărate și ca iarba câmpului”, zice psalmistul David. Raportul dintre tine și Dumnezeu este unic. Raportul tău cu oamenii din jur, nu e neapărat să fie un răspuns, dar necondiționat, să faci bine celor din jur. Cel mai important este să faci Voia Domnului, dar tu vrei să fie doar voia ta!

E ușor a judeca după cele văzute, dar am auzit multe întâmplări, unde am descoperit că nebănuite sunt căile Domnului: ,,O, adâncul bogăţiei şi al înţelepciunii şi al ştiinţei lui Dumnezeu! Cât sunt de necercetate judecăţile Lui şi cât sunt de nepătrunse căile Lui!” (Romani 11, 33) și ,,Voia lui Dumnezeu nu e ca voia oamenilor”.

Începe a gândi la rezultatul succesului pe care îl aștepți (care e legat de slujirea oamenilor) ca și cum l-ai primit deja și începe a lucra cu el. Treptat vei ajunge la măsura cuvenită. Nu ești astăzi ceea ce îți dorești, dar nimic nu te oprește să faci binele. Am vorbit în articolul anterior despre esența succesului și anume că, el trebuie să fie legat de bine. Această metodă de împlinire sufletească este recomandată și de psihoterapeuți.

Succesul tău, nu e neapărat voia ta, succesul tău e bucuria Domnului.

Am fost mereu convins că Iisus Hristos este printre noi oamenii. La necaz și la bucurie. E Nevăzut dar se face Simțit. Poate cineva L-a și văzut fizic, la propriu. Nu în istorie, dar în timp de ani. Cu mulți ani în urmă, pentru prima dată mi-am siderat aceasta certitudine, cînd am citit cartea ,,Cărarea Împărăției”, de pr. Arsenie Boca. Astăzi am văzut o fotografie pe internet unde e prezent Iisus între oameni. Poate fi și prelucrată. Dar eu cred cu tărie că Iisus, de multe ori, se află printre noi, oamenii, pe pământ! E imposibil să nu coboare printre noi! Mai ales unde e suferință nevinovată! Lângă cei care-I poartă Crucea, a familiei, a profesiei, a credinței, a răbdării, a iertării, a iubirii! unde se lucrează binele! Închipuiți că ai uimit și ai bucurat o mulțime de oameni, dar L-ai întristat pe Dumnezeu. Oare cum e? Cum te vei simți, să-L vezi pe Dumnezeu înaintea ta, cu Fața tristă, înduioșătoare, copleșită de durerea iubirii neîmplinite care trebuia să fie răspunsul tău!?

Pune-ți gânduri bune! Spunele în rugăciune. Nu te opri a face binele. Crede că se vor împlini cum e mai bine pentru tine. Exact cum ar trebui să fie singur nu știi, așa cum orice zi de mâine e plină de surprize. Lasă-te te în Voia lui Dumnezeu. ,,Faceți făgăduințe și le împliniți Domnului Dumnezeului vostru!” (Psalm 75, 11) Are Domnul grijă de noi!

preot Nicolai Boian

Citește și Succes și armonie II

 Succes și armonie (I)

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns