Blogul preotului Nicolai Boian: ,,Ucenic”, la trei ani de activitate

„Pe cel ce Mă va mărturisi pe Mine în faţa oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu în faţaTatălui Meu Care este în ceruri; dar de cel ce se va lepăda de Mine în faţa oamenilor, de acela Mă voi lepăda şi Eu în faţaTatălui Meu Care este în ceruri.” Domnul Iisus Hristos

„‘Nimic nu-i place atât de mult lui Dumnezeu’, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, ‘ca o viaţă care aduce folos tuturor!” Tocmai de aceea ne-a dat şi darul cuvântului, şi mâini, şi tărie trupească, şi minte, şi pricepere: ca să întrebuinţăm toate acestea spre mântuirea noastră şi folosul aproapelui”, ne zice Sf. Luca al Crimeii.

 „Exista în lume un mijloc de exprimare accesibil tuturor: e limbajul entuziasmului, al lucrurilor făcute cu dragoste si perseverență, în căutarea a ceva ce-ti doresti sau în care crezi”, zice Paulo Coelho. Pornind de la aceste afirmații, putem spune un lucru despre site-ul www.ucenic.info că este o mărturisire de credință ortodoxă, izvorîtă din inima preotului și tinde a fi, nu numai o căutare entuziastă dar o descoperire și o prezentare, a iubirii lui Dumnezeu față de oameni, prezentă în jurul nostru. Anume credința, ,,minunea permanent lucrătoare”, este cea care mișcă inima și mintea, ca apoi mîna să aștearnă pe hîrtie, cuvinte de bucurie duhovnicească și îndemnuri parenetice, în vederea cîștigării Binelui Suprem-comuniunea cu Hristos! ,,Descoperă lumea prin Lumină!”, ne îndeamnă autorul blogului.

La trei ani de activitate, blogul protoiereului Nicolai Boian, ,,Ucenic”, are în jur de 300 de articole, publicații, studii, poezii șigînduri personale, care reflectă realități și îndemnuri la bucurie, de a vedea și descoperi toate prin bunătate, iubire și optimism. Gîndirea cu iz psihologic, dar bazate teologic, cu argumente din Sfînta Scriptură și de la Sfinții Părinți, aduce cititorului de astăzi, stări de liniște sufletească și mărirea capacității de a te putea bucura în viața de zi cu zi. ,,Însăși psihologia este bună, scrie părintele Nicolai Boian, dar dacă psihologia desparte omul de suflet, iar sufletul de originea divină și de nemurire, atunci ea nu poate oferi un leac cu adevărat tămăduitor pentru om.”

Întrucît astăzi, majoritatea oamenilor, sunt activi virtual și se informează din sursa internet, considerăm binevenit, ca mesajul de învățătură și chemare a Bisericii să fie prezent și pe internet, adică acolo unde sunt oamenii. Mesajul Bisericii este  cu iubire față de toți oamenii, Îl propăvăduiește pe Hristos, Om adevărat și Dumnezeu adevărat, Cel Înviat din morți, cinstește oamenii sfinți ai Bisericii iar pe cei bolnavi, adică pe cei păcătoși, cu aceeași iubire, nu îi tolerează dar îi cheamă la sănătate, adică la pocăință, la schimbare, la unirea cu Dumnezeu. ,,Forma mesajului se adaptează contemporaneității dar, însăși mesajul trebuie și rămîne frust și hristocentric, plin de dragoste și înțelepciune”, scrie ucenic.info.

O bună parte din articolele publicate în acest timp, au fost preluate pe mai multe site-uri din țară și din România, ortodoxe dar și laice.

Pe site găsiți articole despre familie, Dumnezeu, fericire, liniște, muncă, educație, interviuri, poezii, galerii de imagini, ș.a.

Pe facebook, vă puteți alătura paginii

,,Ucenic .info – blog din inima unui preot ortodox”,

iar pe odnoklasniki grupa

,,Gîndul de Duminică”.

,,Analizînd mereu, să scrii cu faptele, concluziile bune!”

Vă recomandăm să citiți mai multe articole pe site-ul  www.ucenic.info.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns