Să simțim oamenii ! Să simțim puterea cuvintelor !

citata spuse

Un gînd frumos, o învățătură bună, o ideie nouă mai greu este acceptată. O persoană cu renume, cu o funție înaltă, poate da un nou curs, printr-un cuvînt simplu, cîteodată și prin o glumă.

De la un nume bun, cuvintele se aud mai repede ! Oamenii au probleme cu credibilitatea. Ca să fii crezut ai nevoie de a-ți face mai întîi un nume bun, o autoritate, ca apoi cuvîntul tău să fie acceptat. Da, trebuie să nu fi fost minciunos !

Cu toate acestea, oamenii îi cred pe taxiști, pe șoferii de ocazie, pe vînzătorii de la magazin sau de la piață, persoanele care reclamează Super Detergent, dar oamenii, de multe ori nu cred un Adevăr.

Experiența contează, foarte mult, dar nu înseamnă că un profesor nu spune un adevăr la fel de bun ca a lui Einstein. 

Ar fi bine să fim sinceri cu noi înșine, să putem delimita și defini un adevăr pur, chiar dacă îl spune un copil. Or, inima curată este cea care spune cele mai multe și mai ,,adevărate” adevăruri !

Să simțim oamenii ! Să simțim puterea cuvintelor, cuvinte pe care le putem auzi de la o bunică, de la un frate mai mare, de la părinți, de la un om trecut prin viață ! Duhul cuvintelor este cel care dă viață !

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...