Unde se simte mai intens prezența lui Dumnezeu?

Pe Dumnezeu îl caută toată ființa de pe pămînt. O parte din oameni îl caută pe Dumnezeu și îl găsesc și se bucură de El ca de o comoară mare. Iar o parte din oameni se luptă cu ei înșiși ca să nu-L găsească, ca nu cumva să creadă și să asculte de poruncile dumnezeiești. 

În categoria a doua de oameni fac parte ateii, și toate derivatele dar și oamenii puțin credincioși, care nu doresc să se apropie de Dumnezeu din un simplu motiv: nu înțeleg, pentru ce le trebuie Dumnezeu și nu conștientizează în esență, importanța și necesitatea absolută, ca ființă umană, creată, de a avea o relație personală cu Dumnezeu.

,,Dacă nu ar fi Dumnezeu ar trebui inventat” spunea Voltaire. Asta deoarece este imposibilă armonia perfecta, dacă nu ar fi condusă de un Dumnezeu personal. Iată pentru armonia vieții tale trebuie în simfonie să dirijeze Dumnezeu!

Dragi cititori, pe Dumnezeu este atît de simplu și de ușor să-L găsești și să-L aduci în viața ta! El se află pretudindeni, dar se face prezent în diferite graduri de intesitate în diferite contexte. Ne încredințează Iisus Hristos, prin o afirmație concretă, clară, valabilă pentru orice context. Iisus Hristos, Dumnezeu adevărat, ne zice în felul următor: ,,Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor.” (Evanghelia după Matei, 18,  20)

În familie, la serviciu, la școală, în societate, spune o veste bună, o noutate, o informație, o învățătură despre Dumnezeu, o rugaciune. Vorbește frumos, cu evlavie și credință, cu smerenie dar cu nădejde nebiruită, despre Dumnezeu și El numaidecît, conform făgăduinței, se va afla în mijlocul adunării.

Dumnezeu iubește dreptatea, mila, credința orodoxă, dragostea: unde sunt lucrări în numele acestor virtuți, se află Dumnezeu!

Vai de cei care nu-L primesc pe Dumnezeu, se rușinează de El, sau îl neagă: viitorul lor este fără sens.

Ferice de fiii lui Dumnezeu, care arată dragostea prin credință mărturisitoare. Ferice de oamenii care prin cuvinte și fapte, unesc adunări creștin-ortodoxe, Dumnezeu fiind pus ca cauză a existenței și a viitorului!

Dragă cititor, care citești acest articol, eu am scris-tu citești: Dumnezeu se află între noi!

Du-L mai departe pe Dumnezeu, ca pe o Lumină vie, care luminează lumea și înveșnicește bunătatea!

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns