Unde este iertare, acolo este pace

Soților, să vă supărați pe rând și să vă iubiți în același timp! Să vă rugați unul pentru altul și să vă iertați! Prioritatea în familie este pacea, nu dreptatea personală. Unicul nostru dușman este egoismul. Cel care mai mult iubește, mai mult dăruiește și mai mult are.

Ispita certurilor apare mereu. Ușa lor este iubirea exagerată de sine. Dramatizarea situației naște tristețe. Incapacitatea de a ierta crează ziduri, goluri, prăpastii. Iertarea crează poduri. Dezamăgirea este din așteptări. Dăruirea de virtuți naște bucurii.

Cînd în familie sunt certuri, neînțelegeri, rugați-vă unul pentru altul cu bunăvoință. Fiți sinceri în dorința de a vă împăca. Fii gata de a ierta. Fii puternic de a cere iertare. Învață să uiți repede. Lasă cearta zilei de astăzi și nu o lua peste noapte. Rugăciunea este o forma sfintă de manifestare a dragostei. Celui care se roagă, Dumnezeu trimite Harul Său Care mângâie, împacă, liniștește, vindecă, bucură!

Care este motivul pentru care nu poți ierta? Orgoliul personal. El este obstacolul pentru comuniune. Ce crezi că pierzi dacă ierți? Personalitatea ta? Nu! Demnitatea personală? Nu! Respectul? Nu! Viitorul! Nicidecum! Pierzi pacea, liniștea. Te împovărezi. Te îmbolnăvești.

Dragilor, să învățăm a ierta frumos. Să învățăm a da drumul din mintea noastră a amintirilor dureroase, a ținerii de minte a răului. Să învățăm a înțelege neputința și slăbiciunea celuilalt. Să iubim pacea. Oamenii făcători de pace sunt numiți ,,fii ai lui Dumnezeu”. (Matei 5, 9) ,,Căutaţi pacea cu toţi şi sfinţenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul”. (Epistola către Evrei)

,,Milă vouă şi pace şi iubirea să se înmulţească!” (Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iuda 1, 2)

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns