Trăim o viață între minciuna noastră și Adevărul lui Dumnezeu

Toată viața noastră învățăm a spune minciuni. În loc să învățăm a vedea Adevărul Suprem care S-au descoperit nouă, noi, în fuga de El, aducem mii de argumente de ce nu putem să fim împreună cu Adevărul – Hristos.


Trăim o viață pământească între două extreme: între minciuna noastră și între Adevărul lui Dumnezeu.


Să luăm aminte că Domnul este Judecător drept, Nepărtinitor, Atoateștiutor. El își face lucrarea Sa și cheamă omul la întâlnirea cu El. Pentru aceasta, Dumnezeu a venit în lume, între oameni, că mesajul Lui să fie înțeles. Iisus Hristos, Dumnezeu adevărat și Om adevărat în același timp, cheamă pe toți la pocăință. Pocăință înseamnă și faptul de a ne face curați, că să se sălășluiasca în noi Dumnezeu.

Avem nenumărate exemple de persoane care și-au salvat sufletele lor la diferite vârste, la diferite etape ale vieții lor.
Niciodată nu este tirziu sa vii la biserica pentru prima dată. Nici la 50, nici la 60, nici la 90 de ani, nici pe patul de moarte. Dar nimeni niciodată nu știe dacă va avea o oră înainte de moarte și dacă va fi capabil atunci să aducă pocăința pentru păcatele lui.

Dumnezeu ne cheamă la întâlnirea cu El iar noi îi răspundem minciuni: nu avem timp, nu avem chef, nu avem nevoie, nu avem posibilitate, nu avem sănătate, nu avem bani, nu avem Biserică, nu avem transport. Știți foarte bine că aceste argumente nu sunt întemeiate și ele dispar deîndată ce dorim noi.

Altădată spunem: am serviciu, am credite, am copiii, am casă, am mașină, am ocupație, îmi e rușine, sunt obosit, e departe Biserica, nu pot. Toate aceste nu pot, sunt pentru că nu vreau sa pentru că nu am vrut. Alegerea mereu este a noastră.

Să nu uităm, întâlnirea fiecărui om cu Dumnezeu este inevitabilă, obligatorie și de judecată.

Atunci minciunile noastre nu vor avea rost, deoarece Dumnezeu le știe pe toate, El știe Adevărul.

Ce să facem? Astăzi să ne întoarcem la Domnul. Să citim Sfînta Evanghelie și să îndeplinim ce scrie acolo.

Să punem pe primul loc credința și toate se vor armoniza în viața noastră și le vom înțelege pe toate și vom avea înțelepciune și toate vor fi bune înaintea Domnului. Și atunci, binecuvântarea Domnului va fi peste noi, acum și în veci.

Preot Nicolai Boian

 

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns