,,Totul îți zâmbește!” 10 sfaturi prețioase de la Sf. Ioan de Kronstadt

Pe data de 2 ianuarie s-au împlinit 110 ani de la mutarea la cele veșnice a Părintelui Ioan de Kronstadt, mare scriitor și părinte bisericesc.

Vă propun zece sfaturi ale părintelui care vor aduce un strop de bucurie în inimele Dvs.

  1. Totul în cer este cunoscut

„Gândiți-vă, gândiți-vă și simțiți-vă că toate gândurile, sentimentele și dispozițiile sufletului tău sunt cunoscute în Cer – când stai, te odihnești, mergi, muncești, te rogi, cânți, citești, vorbești – totul, absolut totul este cunoscut și, cu grijă, gândiți-vă și simțiți-vă sensibili dar și responsabili, trăiți conform conștiinței și poruncilor Mântuitorului și Dumnezeu, tratați oamenii cu sinceritate, pur și simplu, fără viclenie și fățărnicie, cu bunătate, curat și sfânt, rugați-vă lui Dumnezeu și la sfinți, cu sârguință, cu evlavie.”

  1. Întotdeauna aveți în minte pe Dumnezeu

„Creștine! Adresează-te mai des la Dumnezeu în viața ta, ca fiu către Tată, ca rob către Domn, ca o creatură către Creatorul. Simțiți mila lui Dumnezeu asupra voastră – alergați la Tatăl și mulțumiți-L cu toată inima: „fiecare dar de sus este” – „de la Tatăl luminilor” (Iacov 1: 17); în nenorocire, smeriți-vă și mulțumiți din nou: „Căci pe cine îl iubeşte Domnul îl ceartă, şi biciuieşte pe tot fiul pe care îl primeşte”” (Evrei 12: 6); devreme și târziu, dimineața și seara, după-amiaza și la prânz, mereu în gândurile tale să îl ai pe Tatăl Ceresc „.

  1. Dacă simțiți melancolie …

„Dacă uneori simțiți, aparent, fără nici un motiv, melancolie sau depresie, mîhnire a inimii, de inimă, atunci știți că sufletul vostru este plin de goliciunea în care se află și căută Ființă, Care ar umple-o de dulceață, dătătoare de viață, adică, îl căută pe Hristos, Unul care este pace și bucurie a inimilor noastre. „

  1. Nu fi nebun

„În timpul rugăciunii să vă fie frică de nemulțumire adusă cuiva; altfel nu veți putea vorbi. Nemulțumirea, mânia este un semn de mândrie, dar Dumnezeu se opune celor mândri. Nu fi atât de nebun, ca să te rogi către cel Preaînalt, fără blândețe și smerenie.”

  1. Vei fi întotdeauna câștigătorul

„Întotdeauna să ai pe Dumnezeu înaintea ochilor tăi și să nu-L pierzi din vedere!” Vei fi mereu câștigător.

  1. În eșecuri

„Dacă în eșecuri cârtești pe Dumnezeu, eșecuri care în esență, sunt rezultatul slăbiciunilor ascunse, (legate de patimi), atunci sunteți mândri, iubitori de sine. Smerește-te, umilește-te înaintea lui Dumnezeu în orice necaz. „

  1. Nefericit din proprie voință

„Ce lucru simplu îi lipsește uneori pentru fericirea omului, pentru pacea sa cu el însuși și cu Dumnezeu? Există o mulțime de oameni care sunt nefericiți în aparență dar și înăuntru, dar dacă dezmembrăm nenorocirea lor, atunci se dovedește că este de la prostia lor, de la atașamentele lor față de unul sau mai multe lucruri pământești. – Doamne! Luminează-ne mințile!”

  1. Îți place să vorbești cu Dumnezeu?

„Pe cine iubim, de obicei, cu acela nu ne putem sătura de vorbă. De aici concluzia directă: oricine iubește pe Dumnezeu, iubește să vorbească cu El în rugăciune și, dimpotrivă, oricine nu Îl iubește, este foarte leneș la rugăciune „.

  1. Sunteți Dumnezeu?

„De unde ți-ai luat-o în cap ca totul în viață să meargă după tine și împotriva dorințelor tale, nu ar trebui să existe nimic? Dar acțiunile tale spun că crezi asta. Aceasta este cea mai greșită concepție. Oare tu ești Dumnezeu? „

  1. Totul îți zâmbește

„Cât de dulci sunt roadele unei Împărtășanii: bucuria și pacea  pătrund în întregul suflet, și totul în jur este plăcut, bun, ca și cum totul îți zâmbește!”

 

tradus de ucenic.info de pe site-ul tatmitropolia.ru (accesat 04.01.2018)

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns