Smerenia este arta de a te ridica

Smerenia este salvatoare. din orice necaz, tristețe, deznădejde. Smerenia dăruiește viață. Smerenia este arta de a te ridica. Atunci când ai căzut, trebuie să ai smerenia și înțelepciunea să-ți vezi greșeală. Să ai înțelepciunea să te smerești e mare lucru! Exact în acest moment, în care sincer ți-ai recunoscut greșeala și te-ai plasat sub milostivirea Domnului, dealtfel gata de a primi pedeapsă bine meritată: se întâmplă minunea, te ridică Harul. Ateiștii învinuiesc religia creștină că este una de robie, slabă, dar de fapt ea este dăruitoare.

Ce înseamnă să-ți recunoști căderea? Este de fapt conștientizarea păcatului. Dorința de ridicare cu implicarea dorinței de a nu mai repeta greșeala. În acest context, în unele cazuri, vom spune că crizele din viața noastră pot fi considerate daruri. Asta din două motive: deoarece ne face să ne coborâm din mândrie, cauza tuturor relelor și a doua, ne face să ne vedem păcatele, cauza suferinței. Începând doar de aici, vom porni spre vindecare. Pentru păcate pocăință; pentru mândrie – smerenie.

Dragi prieteni, toți avem căderi. Căderi din Har. Căderi din credință, din nădejde, din rugăciune, din dragoste. Dacă cădem din acestea cădem din darul Domnului, adică dacă ne lipsim de credință vom avea necredință, dacă ne vom lipsi de nădejde, vom cădea în deznădejde și dacă vom împuțina din dragoste vom cădea în tristețe, pustietate și frică.

Cât de tare nu ai fi căzut – ridică-te! Omul care pierde credința, cade în deznădejde, încetează să se împotrivească răului și poate sfârși subit și tragic. Toată viața noastră e o împotrivire răului din noi și a celui din afară. Singuri nu reușim să biruim. Dar atunci când te smerești, în locul tău luptă Hristos.

Trebuie să avem puterea de a ne smeri. Să-L urmăm pe Hristos. El și-a dus crucea până la sfârșit. Altă cale spre salvarea sufletului în afară de Cruce nu există. Smerenia este produsul dintre pocăința ta plus nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu. Accepta suferința ca o cauză a păcatului tău. Vezi care păcat. Apoi, arătați cu dârzenie credința voastră în Puterea, Mila și Dragostea lui Dumnezeu. Dacă crezi că Dumnezeu le are pe acestea, vei tinde spre ele. Le vei cere cu insistență și lei vei primi. Vei primi Puterea, Mila Domnului și te te vei bucura de dragostea dumnezeiască.

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns