Scrisoare către cei care își păstrează Fecioria! 15 soluții motivatorii

Dragă tînăr, puternic și frumos, inteligent și corect, respectuos și educat, credincios și devotat, te salut ca pe un luptător al virtuții!

Per general, pentru întărirea în duh a unui tînăr care își păstrează fecioria, că să se poată bucura de acestă ,,mucenicie” și să fie capabil să-și păstreze curățenia deplină, este necesar că acesta să se umple de ,,înțelepciune”, pentru a fi în stare să țină piept, momelilor și minciunilor care vor încerca să convingă la pierdere, la păcat și pentru a se automotiva în drumul către scopul propus.

În primul rînd, Înțelepciune și Scut este Dumnezeu, tuturor tinerilor și în deosebi tuturor fecioarelor și feciorilor, care sunt adevărate podoabe vii și luptători iubiți de Dumnezeu. Iar aceasta dragi tineri, înseamnă că adevarata feciorie este strîns legată de cauză dumnezeiască!

Stimați tineri, luați aminte la cîteva sfaturi practice și de folos, pentru a vă întări în păstrarea fecioriei, stăpînind astfel comoara neîntinată și neatinsă. Așa veți putea să vă mîndriți cu ,,mîndrie sfîntă”, de cel mai scump și mai frumos dar, pe care îl poate oferi un tînăr, lui Dumnezeu, sie însăși și viitorului soț/soție, în cazul unei viitoare familii.

Pentru a putea păstra fecioria pînă la taina Căsătoriei, recomand tinerilor, atît fetelor cît și băieților, cîteva repere:

 1. Decizia de a păstra curățenia trupească trebuie să fie una hotărîtoare și decisivă. Ați hotărît că doriți acest lucru; acest gînd îl încuiați în inima Dvs și el rămîne acolo izolat cu grijă pînă la momentul Cununiei și înscrierei căsătoriei civile.
 2. Nici într-un caz nu vă tîrguiți pe marginea acestui subiect. Tinerii la întrebarea ,,Cînd vei avea primele relații sexuale?” răspund că: ,,nuștiu”, ,,cînd voi găsi dragostea adevărată”, ,,la 18 ani”, sau altceva de acest gen. Aceste răspunsuri totdeauna lasă loc și pentru aprobare, în cazul împlinirii condiției. Problema este că condiția nu este pusă corect. Repet argumentul de mai sus, care este singura garanție credibilă și adevărată a unei dragoste împlinite: Taina Cununiei și înscrierea căsătoriei civile.
 3. Fuga de ispite. Dacă vrei să-ți fie ușor și să poți păstra ,,întreaga înțelepciune”, cum se mai traduce cuvîntul feciorie din limba rusă (целомудрие), atunci fugi de păcatele ,,mici”, care duc la incitare sexuală, la aprindere trupească și la plăcere pătimașă. Nu te masturba, nu fă malahie, nu privi filme desfrînate, fără mîngîieri corporale și fuga de prilejuri. Evitați bețiile, discotecile, drogurile, pornografia, săruturi pătimașe. Nu faceți abuz de distracție! Plăcerea principală trebuie să aparțină inimii, sufletului și nu trupului. Evitați muzica și videoclipurile contemporane care sunt pline de patimă desfrînată și îndemn la libertate suferindă.
 4. Cu părere de rău, suntem într-o societate în care, de multe ori, este mai lăudat păcatul decît virtutea și mai promovat desfrîul decît castitatea. Astfel, poate fi mai bine ca, discuția despre faptul că tu păstrezi fecioria să fie o temă aparte, la care se spun puține și concrete cuvinte, cu oameni aleși și înțelegători. Nu este necesar să vorbești în gura mare despre intenția sau starea ta de curățenie, deoarece te poți supune atacurilor, îndemnurilor păcătoase.
 5. Păstrează fecioria cu demnitate! Să nu-ți fie rușine niciodată dragă tinere că păstrezi fecioria! Ești vrednic de laudă și i-a bine seama să oferi acest mare dar, doar celui care îl merită! Fii conștient și treaz la minte, de ce iubești fecioria și pentru ce ai ales astfel.
 6. Citește literatură motivatoare. O găsești pe site-uri creștine, și chiar pe acest site, familiafericita.info , în secțiunea Fecioria.
 7. Cununa fecioriei să fie rugăciunea. Este foarte greu și lupta este colosal de mare, dar cel care se roagă biruie orice primejdie și greutate, fiindcă Dumnezeu, Atotbiruitorul, este Cel care ajută. Atacurile de a pierde fecioria vin din partea diavolului, pentru aceasta este obligatoriu ca să luptăm împotriva lui, numai cu Dumnezeu! Citiți și vă minunați de viața Sfintei Iustina Fecioara.
 8. Să aveți un preot duhovnic la care să vă spovediți periodic. 
 9. Împărtășiți-vă cu Sfintele Taine cît mai des. Odată în lună. În afara posturilor de peste an, țineți post de alimente cîteva zile, coordonați cu preotul duhovnic și împărtășiți-vă cu Trupul și Sîngele Domnului, că Acestea vă sunt de foarte mare folos.
 10. Nu vă comparați și nu judecați pe alții. Nu toți au puterea, conștiința, credința și caracterul Dvs. Numai dacă e cazul, împărtășiți cauzele pentru care păstrați curățenia trupească ca să le fiți și altora exemplu. Nu vă comparați cu prietenii care se consideră dezvoltați și se avîntă în marea necunoștinței. Fiecare își are răsplata sa la vremea cuvenită!
 11. Să aveți răbdare! Tentanția de a încerca, nu te va lăsa practic niciodată, dar să știi că, se trăiește la fel de bine și fără relații sexuale. Am mai multe exemple de oameni care au trăit peste suta de ani, păstrînd toată viața curățenia trupească, decît exemplele care ne îndeamnă la desfrîu ca soluție de sănătate, pe care le găsim pe internet! Exemplele mele încep de la oameni simpli, călugări, sfinți și continuă cu profesori, filosofi, guru, adepți ai mai multor religii, ș.a.
 12. Fii gata pentru mai greu! Pășești spre maturitate și deja încei să înțelegi că viața are foarte multe greutăți. Necesitatea ostenitoare de a-ți păstra fecioria sunt printre puținele nevoințe care au ca rezultat bucurie irepetabilă și cu impact pozitiv! Acceptă că poate fi o străduință, muncă, jertfă, efort, trudă.
 13. Niciodată să nu-ți pară rău că ești sau ai rămas fecioar/ă: tu ești un vas curat, bun pentru a se umple cu Duh Sfînt, bucurie și liniște sufletească! Curățenia trupească împletită cu curățenia inimii este cea mai frumoasă cămară a sufletului tău pentru Dumnezeu!
 14. Prieteni în același gînd. În cazul că nu veți deveni călugări, prietenul, respectiv prietena dvs, să fie în același gînd cu dvs și să vă stimeze alegerea cu recunoștință. Cea mai frumoasă dragoste se întărește și desăvîrșește prin întemeirea unei familii nu prin sex!
 15. Iubiți fecioria. Dragi tineri, Fecioria să nu vă fie o povară dar o cale de aur pe care mergeți. Să vă simțiți tandri că păstrați fecioria în virtutea dragostei de Dumnezeu și a respectului de sine, în credința unui viitor fericit!

Suntem slabi și neputincioși dar „Dumnezeu este Cel ce lucrează în voi şi ca să voiţi şi ca să săvîrşiţi (Filipeni 2, 13)

Preot Nicolai Boian,

Președintele Mișcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale

 

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns