Să ne sprijinim unii pe alții: toți avem nevoie de un ajutor anume!

Prietene, văd în tine un suflet puternic. Dar bolnav. Ai început în căutarea sensului să te abați de la calea cea adevărată și bună. Tatuaje, emoții, adrelină, narcomanie, beție, desfrânare, mândrie, orgoliu. Înlocuire. Sufletul tău are nevoie de iubire: numaidecât să dăruiască și să se simtă că e iubit. Ia aminte: 1. Dumnezeu te iubește! 2. Iubește frumosul și simte iubirea lui Dumnezeu care este pentru tine! Tu nu trebuie judecat, dar ajutat. Începe a te ruga și Dumnezeu îți va purta de grijă. Permite lui Dumnezeu și oamenilor Lui să te ajute!

Tu prietene, ai un suflet mai slab. Fără extremități. Ai frică de fapte rele; de asta nu te hotărăști nici la multe fapte bune și începuturi noi. Motivează-te mai puternic. Mai conștiincios. Mai evanghelic. Mai statornic. Harul vine din osteneală. Pr. Arsenie spune că ,,Dumnezeu dă Harul Său: nu celui care cerșește banal, dar celui care se jertfește.”

Tu prietene, ai un suflet bun. Milostiv. Cu bunătate. Dar nestatornic. Astăzi ești bun, mâine cazi în păcat. Desigur, de fiecare dată avem pocăința la îndemână; dar străduiește-te să nu mai repeți păcatele, viciile, patimile, dependențele. Groapa mai adâncă, are nevoie de mai mult pământ pentru a fi acoperită.

Tu prietene, la fel, ai multe fapte bune și de osteneală. Dar neatenția, prieteniile rele și păcatele mici îți fură binecuvântarea. Lipsa trezviei, a rugăciunii mai dese și a milosteniei curate, îți fac fundamentul sufletului vulnerabil în fața vântului diavolesc. Adaugă cunoștințe, atenție și participă la Sfintele Taine ale Bisericii mai conștiincios, mai pregătit și vei simți putrea faptelor tale bune. Cea mai mare atenție acordă faptului de a fi smerit! Ea este coroana faptelor bune și lipsa ei este pierderea tutuor faptelor bune.

Prietene, dar tu, ai un suflet deosebit. Ești foarte bun și îți pare că ești folosit. Dacă poți să rabzi fără cârtire, ești pe o cale adevărată. Dacă nu ai smerenie, toate faptele tale bune sunt șubrede. Păruta smerenie, păruta bunătate, dragostea cu limite; toate aceste sunt grave păcate.

Dragi cititori, să ne sprijinim unii pe alții: toți avem nevoie de un ajutor anume! Dumnezeu să ne dăruiască înțelepciune să alegem și putere să făptuim binele! Nu știi cum să ajuți pe cel de lângă tine?! Fii bun și disponibil, dar curat, fără profit și Dumnezeu înmulțește Harul Său pentru ambii! Vei deveni un instrument în Mâna Domnului, o țeavă prin care va curge Duhul Sfânt, curățindu-te pe tine și înviind pe cel de lângă tine!

Zi binecuvântată pentru lumea toată!

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns