Prima slujbă aparte, după ,,228 de ani de la aducerea Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăț”, în mănăstirea Hîrbovăț

Prima Duminică, după prăznuirea Acoperămîntului Maicii Domnului, potrivit deciziei Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, în urma raportului Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a hotărît prăznuirea Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț și Soborul Tuturor Sfinților care au proslăvit pămîntul Moldovei, în o zi aparte, cu o slujbă alcătuită întru preacinstirea Născătoare de Dumnezeu, proslăvită prin Icoana Ei Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăț și întru cinstirea Sfinților din pămîntul Moldovei, așa încît creștinii să poată avea posibilitatea d a veni la slujba Maicii Domnului.
Cu acest prilej sfințitor, în cetatea duhovnicească a Hîrbovățului, s-a oficiat Liturghia Arhierească de un sobor de Arhierei, preoți, diaconi și mulțime de credincioși care au venit cu mare dragoste să de-a cinste Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și anume chipului ei, de la Hîrbovăț. 
Menționăm pe Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, al Chișinăului și a Întregii Moldove,  Înaltpreasfințitul SAVA, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari și Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Sfințit Arhimandrit al mănăstirii ,,Adormirea Maicii Domnului” din Hîrbovăț, Egumenul sfintei mănăstiri Hîrbovăț, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), stareți și starețe.
Timp de 228 de ani de cînd Icoana a fost fost dăruită aşezămîntului monahal din Hîrbovăţ și de 288 de ani de la întemeierea sfintei mănăstiri ,,Adormirea Maicii Domnului”, din s. Hîrbovăţ, r. Călăraşi, nu s-a făcut o slujbă de hiperdulie Maicii Domnului cinstită prin Icoana Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăț.
De-a Bunul Dumnezeu ca, an de an, credincioșii să meargă la mănăstirea Hîrbovățului, în această sfîntă sărbătoare națională!
Preasfintă Născătoare Dumnezeu, nu ne lăsa pe noi păcătoșii!
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns