Postul îmi oferă timp cu familia

Limităm rețelele sociale

In timpul postului mare am închis accesul la televizor pentru noi maturii și pentru copiii mei. Am restricționat programul. Mai spicuiesc cite o știre de pe internet dar în casa nu navigăm pe Facebook, nu privim filme și desene animate.

Și am observat un lucru foarte util: am mai mult timp sa stau cu familia! Cît de bine! Reușesc să citesc în liniște rugăciunea de seară, sa mă joc cu copiii, sa discut cu soția, trei acțiuni importante pentru fericirea familiei și evident pentru fericirea mea. Fericirea mea se leagă de familie, de cei care iubesc și de Dumnezeu. Deci în timpul postului mă rog mai mult pentru cei dragi și vorbesc mai calitativ cu Dumnezeu.

Înfrînarea

Un alt aspect. Și mari și mici ținem postul de alimente. Cei mici mai lejer desigur. Am observat următoarele: dimineața nu îmi este foame, ne trezim cu toții ușor la ora 7, iar seara adormim ușor și odihna este mai liniștită. Înfrînarea de la multă mîncare are rolul de a ne ușura trupul și a ne limpezi mintea.

Metanii

Facem metaniile. Metaniile ne tonifică trupul dar sunt de mare folos și pentru suflet. Ne încălzesc sufletul și ni se deschide inima spre milostenie și iertare. Metaniile simbolizează o pocăință pentru păcate, am căzut, dar ne ridicăm, înviem!

Psaltirea

Citim psaltirea. De fiecare dată cînd recitești un text sacru, descoperi ceva nou, un alt cuvînt te minunează, te bucură, te întărește, te umple de nădejde. Îi văd pe copii cu cărți în mînă. Ei se roagă în limba lor. Sunt sigur că Dumnezeu îi aude!

Respectați postul dragi creștini! Înfrînați-vă de la cele materiale dar și de la cele rele, de păcate, patimi și vicii!

Postul vă aduce mult folos, trupesc și sufletesc!

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns