Pelerinaj la Sfîntul Ierarh Spiridon, insula Corfu, Grecia

Din mila Domnului și cu bunăvoința Sfîntului Spiridon, am fost la moaștele Sfîntului Spiridon al Trimitundei, Mare făcător de Minuni, în Grecia, insula Corfu. Pot ca martor, să adeveresc manifestarea, lucrarea și prezența lui Dumnezeu, care ,,se arată minunat întru sfinții Săi!”

Într-o raclă argintată, în partea dreapta a altarului, deschis pentru închinători, așteaptă Sfîntul Spiridon pe toți credincioșii. Trupul Sfîntului Spiridon, care din motiv că s-a făcut casă și sălășluire a Duhului Sfînt, este și astăzi, peste 1700 de ani, întreg, nedescompus, neputrezit, pînă și dinții sunt vizibili și haina din partea superioară a corpului!

În ziua prăznuirii Sfîntului Spiridon, insula se îmbracă în straie de sărbătoare. Cu mare alai și evlavie, poporul grec merge în procesiune pe străzile insulei iar Sfîntul Spiridon este purtat în picioare, ca să vadă toată lumea că, el este viu și gata să ajute pe oricine cere ajutor!

Un sentiment deosebit și o trăire plină de evlavie îți impune sufletul, alături de mii de oameni îngenunchiați veniți din toate părțile pămîntului, să tresari, să te bucuri, să triumfi, să te rogi și să crezi că Sfîntul Spiridon este viu, grabnic ajutător și mare mijlocitor în fața Bunului Dumnezeu, pentru umilele noastre cereri.

Sfinte Părinte Spiridon, Mare Făcător de Minuni, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns