Oare te îndoiești în cele bune?

Drag cititor:

  1. Oare te îndoiești că Dumnezeu este Atotputernic? Deci nu poți primi de la El orice și nu te poate scoate din orice necaz sau nevoie!
  2. Te îndoiești vreodată că Dumnezeu este Atotînțelept? Deci nu poți crede că rânduiește toate cele bune pentru tine în viață!
  3. Te îndoiești că Dumnezeu este Atotprezent? Crezând astfel, că nu te vede totdeauna – poți fura când nu e nimeni în jur, poți ucide, poți întrista și asupri pe cel mai slab!
  4. Te îndoiești că ai suflet? Înseamnă că ești asemenea copacului de afară, cu frunze verzi care cad și putrezesc și asemenea calului care mănâncă, trage și doarme, fără rațiune și speranță!
  5. Te îndoiești că poți să faci ceva bun în lumea aceasta? Neîncrederea îți i-a puterile, îți ascunde oportunitățile și îți închide ușile!
  6. Te îndoiești de dreptatea lui Dumnezeu, care lasă să existe și răul și binele? Înseamnă că tu nu crezi în răsplata din viața viitoare!
  7. Te îndoiești de mântuirea sufletului tău? Înseamnă că nu te pocăiești cu adevărat, și fără pocăință niciodată nu-l vei găsi pe Dumnezeu!
  8. Te îndoiești oare de frumusețea Împărăției lui Dumnezeu? Înseamnă cu tu niciodată nu ai simțit dulceața Duhului Sfânt, care atingându-ți inima, ți-o inundă până la infinit!
  9. Te îndoiești că rugăciunea ta nu ajunge la Cer? Înseamnă că ai ceva, care o trage în jos; pietrele păcatelor nu o lasă să se înalțe!
  10. Te îndoiești că Dumnezeu nu îi ascultă pe cei greșiți, dar numai pe cei drepți? Înseamnă că nu cunoști bunătatea și mila nemărginită a lui Dumnezeu, care pe unicul Fiu, Iisus Hristos, L-a trimis în lume, iar Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevărat și Om adevărat, S-a jertfit pentru mântuirea oamenilor iar pe cei care L-au răstignit i-a iertat!

Îndoiala în credință, dragă cititorule, este un lucru rău. Îndoiala în autenticitatea și puterea minunată a valorilor ca: dragoste, nădejde, răbdare, sfințenie, tradiție, este o îndoială rea, pe care diavolul vrea să ne o insufle, prin diferite modalități și diferiți oameni. Dacă crezi în Dumnezeu și te îndoiești în această credință, este rău!

Îndoiala în ,,sfânt” aduce eșec și neîmplinirea cererilor și scopurilor. Această îndoială, în credință, în credința dreptmăritoare și în sfințenie, aduce necredința, ponegrirea, asuprirea, batjocura, neîncrederea, disperarea, deznădejdea, frica, fățărnicia, ateismul.

Îndoiala în credință poate fi o cutie a Pandorei, dacă ea ne caracterizează faptele credinței, care la bază au îndoiala.

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns