Nu luptați împotriva Evidenței divine

Este evident că există Dumnezeu, că există suflet în om și că există păcatul, adus că momeală de la diavol.

Cu toată certitudinea acestor evidențe, împotriva negării lor, se duce astăzi luptă mare, dar fără sorți de izbândă deoarece se luptă contra Evidenței absolute, a Dreptății și a Adevărului. Dumnezeu își înfăptuiește concret planul Său și nu este departe sau străin de oameni. Dumnezeu iartă, miluiește, îngăduie, mângâie, vindecă, face minuni, iubește, necondinționat, fără a se alimenta din exterior sau din faptele noastre.

Faptele noastre sunt izvorul sau seceta veșniciei personale, ancorată în existența divină. Stă în firea omului să fie bun. Spunea părintele Rafail Noica, ,,firea omului este să fie ortodox”! Și nu putem lupta împotriva acestei evidențe, a prezenței și necesității lucrării binelui, deoarece luptăm împotriva noastră înșiși.

Mulți vor să ne spună că nu există Dumnezeu, să ni-L scoată din viața și inimă noastră, sau să ni-L înlocuiască. Dar Dumnezeu, există! Este evident!

O mare parte din oameni au grijă doar de trup, păcătuiesc în multe chipuri cu trupul și nu mai oferă nimic pentru suflet: dragoste curată, nepătată, răbdare înțeleaptă, rugăciune sinceră, smerenie hristică, înțelepciune.

Afunzându-se în păcat, omul uită de suflet, caută îndreptățire pentru patimi și începe a urî legea care îi trezește conștiința.

Așa ajunge omul să-și îndreptățească păcatul, iar apoi să zică că lucrul rău care îl face, nu mai este păcat! Așadar, ajunge să zică că nu este păcat, că dorește a fi liber și de fapt devine total depentent și obscur.

Odată ce nu este păcatul și cel care ne ispitește, deci vor deduce că nu există nici diavolul. Asta e o momeală mare dragi prieteni.

Diavolul folosește multe arme: indiferența, uitarea, amânarea, minciuna, jumătate de adevăr, necunoașterea, neînțelegerea, lenea și mai ales, pe o parte promovează ideia inexistenței lui iar pe cealaltă parte deprinderea cu el. Analizați doar vestimentația pe care o poartă tinerii astăzi și veți vedea prezența morții peste tot. E o moarte fără valoare. Doar moartea ,,pe crucea lui Hristos”, e unica care aduce Învierea și Viața.

Să fim cu atenție și cu credință dragi prieteni în viața de zi cu zi, că nu cumva să ne depărtăm de Domnul, ca nu cumva să ne zică dușmanul nostru diavol: ,,m-am întărit asupra lui!” (Rugăciunea de seară, Rugăciunea întâi, a Sfântului Macarie cel Mare, către Dumnezeu Tatăl)

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns