Rugăciunea – cea mai mare lipsă a contemporaneității

Colindul misionar al preotului, unește oamenii cu Biserica, preoții cu credincioșii, cetățenii între ei și aduce cea mai îmbucurătoare veste în Univers, deoarece colindul are ca mesaj, ,,cel mai nou lucru sub soare”, că ,,Dumnezeu, Nevăzut, Necuprins, Veșnic, se descoperă, se arată, se unește cu oamenii”!
 
Dumnezeu putea să vină sub orice formă: de Înger, Sfînt, Proroc, sau altceva, dar a ales să vină ca Om, ca să fie înțeles! ,,Căci Dumnezeu aşa de mult a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.”

 
Același mesaj de 2000 de ani îl vestesc colindătorii, preoții, copiii, bătrînii, oamenii!
 
Dragi prieteni, unde Bucuria se împărtășește – ea se înmulțește!
 
Cred, și am datoria să vestesc la toți, că Iisus Hristos, este Dumnezeu și s-a născut cu adevărat ca Om, din pururea Fecioara Maria, din iubire pentru mine și pentru toți oamenii! Cu acest mesaj am mers la toți!
 
Am fost primiți cu multă bucurie de marea majoritatea dintre creștini dar vreau să împărtășesc o constatare personală: simt un gol: Oamenii nu se roagă – iar aceasta este cea mai mare lipsă a contemporaneității! Societatea de astăzi se răcește deoarece se înstrăinează de Dumnezeu!
 
Să nu mă înțeleagă cineva greșit: nu promovez preoți, parohie, co-slujitori sau altceva, dar vestesc Biserica lui Hristos, fiindcă sunt, din mila Domnului, preot al Dumnezeului Celui Viu!
 
Sunt oameni care se ascund după perdea pentru a nu primi colindători, Icoana cu Preotul în casă, oaspeți în numele Domnului; sunt oameni care se află în mijocul societății dar se izolează, se însingurează!
 
Un simplu cuvînt bun și aduce bucurie, dar cu atît mai mult, cuvîntul despre Dumnezeu și Cuvîntul lui Dumnezeu! O simplă comunicare alungă tristețea ne spun și psihologii!
 
Oamenii nu se roagă, nu au rezultate ale rugăciunii, nu trăiesc minuni, nu mănîncă din bucatele duhovnicești și la un moment dat li se pare că ei fac totul, singuri! Tinerii decid singuri, oamenii reușesc totul singuri, nu au nevoie și uită de Dumnezeu, Cel care ajută pe fiecare, în parte, în fiecare secundă! Obrăznicia, indiferența și imoralitatea ca păcat, sunt trei stări, grave, bolnave ale societății de astăzi.
 
Poate sunt vinovații preoții, părinții, școala, poate nu; dar Biserica lui Hristos, niciodată nu este vinovată, nu greșește, nu distruge, nu sărăcește pe nimeni, nu îmbolnăvește, nu întristează! Ruperea de Biserica lui Hristos dăunează grav personalității și societății!
 
Îndemnul meu, din inimă de preot, în contextul sărbătorilor, este ca creștinii să se apropie cît mai mult de Dumnezeu, să se roage! În comuniune cu Dumnezeu, fiecare are posibilitatea să simtă dragostea la maxim!
 
Să nu fugiți, dragi prieteni, de Dumnezeu și lucruri sfinte – ele vă garantează un viitor binecuvîntat!
 
Iubiți cultura, arta, disciplina, cunoștințele, dar iubiți în ales virtutea, rugăciunea, Biserica și pe Dumnezeu!
 
Cauza sărbătorilor este Dumnezeu! Începeți, sărbătoriți și continuați sărbătorile cu Dumnezeu!
 
Sărbători cu Lumină în suflet la toată lumea!
preot Nicolai Boian
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns