Minunea rugăciunii de la mănăstirea Călăreșeuca

Rugăciunea nu are hotar. Ea se poate face și în biserică și acasă. Puterea ei e uimitoare. Maica Stareță de la mănăstirea Călărășeuca, Republica Moldova, egumena Eufrosinia, ne povestea zilele acestea că, cu câțiva zece de ani în urmă, se întâmpla un fapt minunat.

După explozia de la Cernobâl, se verificau oamenii cu aparate de radiație. După ograda mănăstirii era pericol. Radiație mare. În ograda mănăstirii tot bine, normalitate, stabilitate, coeficient admis. Se mirau controlorii cu aparatele în mâini. Rugăciunea care se făcea în mănăstire era scut, pavăză, apărare, medicament, păzire de orice rău. Preacuvioasa Maică Stareță este în viață. Puteți să o întrebați.

Nu încetați dragi prieteni să vă rugați. În orice vreme! În orice loc. Dar mai ales în Biserică. Biserica e izvorul de unde luăm apa cu noi. Apa o putem bea desigur și acasă, și în călătorie, dar mai întâi o luăm de la izvor. Cu o căldare bună iei apă și pentru casă, dar vezi că are multe găuri și mai curge din ea. Te trezești că ai ajuns acasă cu căldarea goală: nu ai ce să răspunzi la jignire decât cu răzbunare. În biserică ni se repară vasele pentru păstrarea apei Harului dumnezeiesc și de viață dătător.

Acasă, dragi creștini, Vă recomand să continuați rugăciunea bisericii. Liturghie după Liturghie. O Liturghie continuă. Asta se face mai ales prim simțirea prezenței lui Dumnezeu în fața ta, în orice clipă a vieții. Să începeți a citi psaltirea. Să vă faceți o deprindere de a citi psaltirea. Citiți vă rog și Biblia, Filocalia. Au în ele atâta putere, încât au făcut oamenii să înfrunte cele mai crunte primejdii. La noi – e mai mare frica. Ne apasă informația.Toate se întâmplă – nu cu voia – dar cu îngăduiala lui Dumnezeu. Să ne curățim de păcate și lumea se va curăța de orice fel de viruși! Și chiar de va exista vre-un rău, ,,cădea-vor dinspre latura o mie și zece mii de dreapta ta, dar te tine nu se vor apropia, pentru că pe Domnul, L-ai pus scăpare ție!” (Psalmul 90)

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns