Mila lui Dumnezeu ne ține în viață

Din mila ,,nemăsurată” a Domnului se întâmplă toate cele bune în viața noastră! Mila lui Dumnezeu ne ajută și ne mîngîie cînd suntem în necazuri, cînd căutăm soluție, cînd avem nevoie de minuni! Mila lui Dumnezeu este nădejdea noastră fiindcă nu ne facem socoteala după faptele noastre dar în Mila lui Dumnezeu. ,, Dumnezeu ne dăruiește Raiul nu ca răsplata pentru faptele bune ale noastre, că ele foarte puțin valorează, dar pentru credincioșia cu care îndeplinim poruncile dumnezeiești și pentru harul lui Dumnezeu Care desăvârșește faptele bune și rugăciunea noastră” ne spune Sf. Marcu Ascetul.

Foarte limpede și frumos, desprindem bucuria că suntem sub Mila Domnului, din pilda evanghelică in care se relatează despre Samarineanul Milostiv. Or, după cum ne tilcuiesc Sfinții Părinți, cel căzut intre tilhari, este omul, lumea, iar Samarineanul Milostiv este Hristos, Căruia ,,i s-a făcut milă” și a îngrijit de Om.

Mila lui Dumnezeu ne iartă păcatele, ne dăruiește ploaia, ne călăuzește prin Îngeri și Sfinți, ne trimite Harul în ajutor și ne întărește in Credință, Nădejde, Dragoste.

Dar iubiți cititori, Iisus Hristos, nu numai ne povestește pilde, dar ne oferă invaturi absolut necesare pentru păstrarea vieții sufletului! El îndeamnă pe fiecare ,,Mergi și fă și tu deasemenea”! ,, Du-te și îmbracă pe cel bolnav, hrănește pe cel flămînd, îmbracă pe cel gol, vizitează pe cel închis, îngroapă pe cel mort, mîngîie pe cel suferind, miluiește pe săraci!” Du-te și educă copiii corect, învață în duhul dragostei, roagă-te pentru toți. ,,Nu osîndi pe nimeni, nu certa, a Mea este judecata, ,, milă voiesc, iar nu jertfă”” ne zice Iisus-Domnul.

Sa fim milostivi ,,precum Dumnezeu-Tatal ne este” după îndemnul privilegiat pe care ni-l dă Hristos, chemindu-ne sa ne asemenam după lucrare cu El! E puțin să dai un leu la cerșetor; adună o suma mai mare și ajută o familie cu mulți copii, un preot sărac, Biserica, un nevoiaș. Fă o milostenie care într-adevăr să ajute!

Mila lui Dumnezeu, dragi cititori, să o cerem în permanență, ea fiind Călăuzitoarea noastră spre Împărăția Milei-Imparatia lui Dumnezeu, și să nu uităm că scara noastră către Dumnezeu, este Milostenia!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns