Mesaj Mamei

Mama este ființa cea mai iubitoare. Inima ei este mereu agitată și copleșită de griji pentru cei care îi iubește deoarece le vrea tot binele și ca vrea ca acest bine să fie permanent. Sufletul mamei găsește odihnă nu atunci cînd este sătulă de mîncare, dar cînd copiii ei nu duc lipsă, ea este bucuroasă nu cînd a cîștigat o sumă de bani, dar atunci cînd copilul ei este pildă de omenie și cetățean de onoare în o lume a dreptății.

Totuși viața este dificilă și supusă nemijlocit necazurilor, neajunsurilor, sărăciei și nedreptății. Vin cu un îndemn pentru toate mamele, care au depus, după putință, eforturi și jertfe pe altarul dragostei materne. E un îndemn la bucurie, mulțumire și recunoștință, pentru acele mame care nu au dormit nopți, care au rupt pîine de la gura lor ca să dea copiilor, care au copt plăcinte cu trudă, care au învățat copiii credința, omenia și dragostea, care au muncit și o fac mereu.

Dragă Mamă, multstimate mame, trebuie să găsiți timpul bucuriei! Întotdeauna va fi un neajuns sau o lipsă dar aceasta nu trebuie să fure din bucuria mamei. Copilul îți este sănătos și chiar dacă vine mai rar, parcă te-ai întrista că e departe, dar te rog, bucură-te că el este sănătos! Nu are bani îndeajuns pentru casă dar bucură-te că are copii, bucură-te că ai nepoți! Poate nu reușești să te duci la ziua lui de naștere, dar bucură-te că are prieteni buni și nu va fi singur, numaidecît va fi cu gîndul la tine! Poate nu sună des dar fii sigură că, pomenește vorba ta ca pe un cîntec sfînt și se mîndrește cu povața primită, cernută și desprinsă din roata zbuciumată a vieții!

Multstimate mame, copiii voștri nu ascultă, nu merg la biserică, nu citesc cărți, nu vă fac vacanțe, sunt nervoși, iuți la mînie, dar să știți: ei vă iubesc pe voi! Preocupările materiale înghit sub val tot mai mulți copiii și odată cu pierderea grijii de suflet se pierde grija de părinți! Rugață-vă pentru copii voștri deoarece  rugăciunea mamei face minuni! Nu vă cunosc toate detaliile vieții personale ca să pot aduce un exemplu pentru fiecare Mamă, dar, vă rog, găsiți, printre griji și neliniști, nemulțumiri și greșeli, momente bune, momente de bucurie, în care să vă bucurați de copii voștri! Mamele merită să se bucure cel mai mult!

Mamelor, bucurați-vă de copiii voștri! Ei vor să vă vadă fericite!

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns