Maica Domnului este aproape în durerile oamenilor

Maica Domnului este Plângătoare. Ea plânge pentru păcatele noastre, pentru greșelile conștiente, pentru împietrirea inimii, pentru răutatea noastră, dar și pentru toate celelelate păcate ale omenirii. Cel care se pocăiește intră în iubirea Mamei Cerești; are parte de rugăciunile Ei și mila Fiului Ei.

Sfântul Andrei a văzut-O în biserica din Vlaherne, stând asupra poporului cu ocrotirea Ei; noi o vedem prin multe Icoane plângând pentru noi. Plânge deoarece ne iubește. Dorește a ne îndrepta și a milostivi asupră-ne Judecata. Să ne străduim dragi creștini să nu o întristăm pe Maica Domnului, dar să o bucurăm!

Maica Domnului este aproape în durerile tuturor oamenilor. Dar de multe ori, noi nu putem lua această tămăduire: care e prezentă!

E din amorțeala noastră sufletească! Sufletul nostru nu este capabil să primească vindecare, deoarece tămăduirea e direct proporțională cu credința. Maica Domnului cu Harul cu, nu vine în locul plin de necurăție, dacă omul nu are dorință profundă de a se curăți.

Maica Domnului este Curățitoare de orice necurăție; unde mângâie Maica Cerească se face lumină, dar e necesar să o chemăm cu evlavie și credință.

În icosul 12 din acatistul Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de minuni de la Hârbovăț, pe care îl citim în fiecare zi de miercuri în catedrala din or. Ungheni, avem o explicație la acest fapt, și anume, rugăciunea către Maica Domnului din acest acatist, ne îndeamnă să ne trezim sufletește, să fim disponibili pentru lucrarea lui Dumnezeu pentru noi și prin noi, ca darul care mereu curge prin icoane și sfințenii, să nu fie în deșert, să nu treacă pe lângă noi și să fim lipsiți, dar cu bucurie să-l primim.

Condacul al 12-lea

   Darul vindecărilor şi umilinţă rugătoare de la icoana Ta, Stăpînă, izvorînd, să nu fie în deşert sufletelor noastre, dacă pentru păcate în  nesimţire împietrită am căzut, însă, ca una ce ai putere de a învia morţii, trezeşte şi a noastră sufletească amorţire şi cu gînd bun inimile noastre le luminează, ca, linguşirea păcatului urînd, să cîntăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Cît de tare nu ar fi înviforate valurile vieții și ale societății, care pot lovi grav și dureros, să ne aducem aminte că Maica Domnului, mereu este Mijlocitoare pentru noi în fața Fiului Ei și Dumnezeului nostru. Pentru aceasta, Maica Domnului este pictată pe bolta Altarului, la prora corabiei lui Hristos!

Când nu ai putere să te rogi, fă o rugăciune la Maica Domnului! Ea, te va înțelege ca o Mamă și te va sfătui!

Iubirea Maicii Domnului este izvor de iubire pentru toate mamele!

Viață sub Acoporemântul Maicii Domnului vă doresc!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns