Liniștea sufletească este cel mai bun medicament!

Omule, medicamentul tău este liniștea inimii! Liniștea sufletească este cel mai bun medicament. Atunci când sufletul tău este liniștit, exteriorul, anturajul și circumstanțele mai puțin contează. Dacă te liniștești, în virtutea credinței în Dumnezeu, mergi pe calea tămăduirii.

Când ești liniștit, circulația sângelui este prielnică și inima bate în ritmul ei! Mintea, analizează, observă, cugetă, își descoperă cuvinte balsamice și se umple de putere pozitivă!

Fă o rugăciune curată și negrăbită, forțează-te un pic și stai mai mult la rugăciune, ca mintea ta să reușească să intre în această stare de împlinire sufletească: rugăciunea!

Omul liniștit nu se îmbolnăvește, pe cînd omul neliniștit, suferă de inimă, dureri de cap, de burtă, de neputință. Omul contemporan, suferă foarte des de depresie! Această stare diavolească, este lipsa liniștii minții și a inimii. Inima nu se smerește, nici nu se roagă și în rezultat este agitată, neordonată, tulburată, angoasă și închisă. O inimă care nu are liniște nu găsește nici un motiv de bucurie și recunoștință. Doar omul care are liniște sufletească, se poate bucura de picătura de ploaie ca și de salariul lunar.

Vorbim de pace dar ea se câștigă cu război! Vorbim de liniște dar ea se câștigă cu luptă. Vorbim de biruință sufletească dar pentru ea trebuie să facem jertfă trupească: jertfim dorințe și plăceri, iubim înfrânarea.

Și dacă ai început a iubi liniștea și ai fost cuprins de ea, nu vei dori niciodată să o pierzi și te vei strădui mereu să o simți! Vei lupta pentru ea! Nu te vei mânia! Vei ierta! Vei iubi! Vei avea răbdare! Te vei ruga sincer, atent, negrăbit, cuviincios, smerit!

Da, vei avea lupte: să te tulburi, să cârtești împotriva vieții, să pierzi această stare de liniște sufletească și doar smerenia ți-o păstrează integră! Smerenia smereniei! Doar mîndria te neliniștește! Doar din mîndrie ,,cazi in prăpastia depresiei și a deznădejdii”. Doar păcatul săvîrșit, te asuprește prin mărturia și judecata conștiinței și doar pocăința, îți poate reda liniștea de altădată!

Liniștea sufletească vine din predarea în Voia lui Dumnezeu! Ea mai vine cînd omul se încrede în Înțelepciunea Proniatoare a lui Dumnezeu. Ea vine și din răbdarea în Hristos. Ea coboară odată cu rugăciunea. Ea este fiică a milosteniei. Ea este consecință a iertării. E un dar de Sus!

Ai răbdare, o vei cîștiga! Îndeplinește canonul pentru ea și pe măsura îndeplinirii vei simți lucrarea ei!

Liniștea sufletească este vindecătoare.

Liniștea sufletească, dar de la Dumnezeu, expresie a Harului, lucrare a Duhului Sfînt, rezultat al rugăciunii, al păcii interioare, iubirea smereniei, lucrare sfîntă a omului, este cel mai bun medicament.

Pace, liniște și Har în suflet dragi cititori!

Preot Boian Nicolai

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns