Lansare de carte. 40 de cuvinte de suflet ale preotului Nicolai BOIAN


,,Căci Dumnezeu este Cel ce lucrează în voi şi ca să voiţi şi ca să săvârşiţi, după a Lui bunăvoinţă.” (Filipeni, 2, 13)

În data de 9 martie 2020, în incinta bibliotecii municipale ,,D. Cantemir” din mun. Ungheni, a avut loc lansarea cărții ,,Am greșit Doamne, dar sunt fiul Tău! 40 de cuvinte pentru suflet”, autor preot Nicolai Boian.

Cartea apare cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. În Cuvântul-înainte Preasfinția Sa menționează, ,,Omul de astăzi are multe neliniști. Îl stresezează deciziile care trebuie să le ia, confortul și izolarea. (…) În cartea pe care o țineți în mână aveți un îndrumar de viață. Sfaturile prezentate aici, sunt alese cu multă grijă, chibzuială și înțelepciune. Sunt sfaturi de suflet! Sfaturi actuale, care răspund vremurilor de astăzi, puse pe cântarul evangheliei”.

La evenimentul de lansare au participat mai multe personalități marcante, care și-au împărtășit impresiile frumoase referitoare la carte și la autor: Dna Iulia PANCU, Șefa Direcției Educație Ungheni, dna Tatiana LAZĂR, vicepreședinte al Consiliului Raional Ungheni, dna Rodica TOMA, Directoarea ,,Casei Limbii Române” din mun. Ungheni, autor de poezii, dna Nadejda MIHAI, Directoarea bibliotecii municipale ,,D. Cantemir”, din mun. Ungheni, protoiereu Simion CULEAC, parohul bisericii ,,Sf. Ioan Botezătorul” din s. Pîrlița, r. Ungheni, dna Lucia BACALU, fondatoarea ziarului Expresul, dna Eugenia FRUNZĂ, autor de poezii și fabule. De asemenea la eveniment au participat tineri, reprezentați ai mass-media locală, profesori, citadini din or. Ungheni, creștini.

După o scurtă prezentare biografică, protoiereul Nicolai Boian, a făcut prezentare primei sale lucrări de amploare, cartea-album, biografică: ,,50 de ani de viață pământească a Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. File de viață care scriu istorie”. Cartea are un stil inedit și modern. Ea cuprinde felicitări și activități pastorale, misionare, sociale, filantropice, ale Preasfințitului PETRU. În primul capitol sunt felicitări: a Pf Patriarh KIRIL, și a multor înalți ierarhi din România, Ucraina și Rusia. Urmează conferințe, evenimente, acte de caritate, pelerinaje, ș.a. Este aprobată de Consiliul Editorial al Bisericii Ortodoxe din Moldova. A avut un tiraj de 1000 de exemplare.

A urmat prezentarea cărții ,,Am greșit Doamne, dar sunt fiul Tău! 40 de cuvinte pentru suflet”, semnată de preotul Nicolai Boian. Cartea cuprinde sfaturi de suflet, așezate în 40 de zile, care corespund cu zilele din postul Învierii Domnului Iisus Hristos. ,,Se citește ușor, este bine expusă și are o selecție-sinteză uimitoare, a multor sfaturi prețioase”, a menționat dna Iulia Pancu. ,,Am citit-o pe nerăsuflate. E o carte ce te face să gândești, să meditezi”, a relatat dna Lucia Bacalu. ,,La orice pagină nu ai deschide, găsești un sfat bun, o înțelepciune, un răspuns”, a concluzionat Dna Eugenia. ,,Cartea minunează prin stilul ei simplu dar profund și poetic în același timp”, a relatat dna Rodica Toma. Cartea vine să aducă liniște, bucurie, vindecare și pace în sufletul cititorului, toate acestea prin Iisus Hristos – esența fericirii firii umane.

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în contextul sărbătorii ,,Ziua Cărții Ortodoxe”, au fost organizate expoziții de carte ortodoxă: expoziție de carte duhovnicească, expoziție de carte ortodoxă pentru familia creștină, expoziție cu carte din cultul liturgic. Preasfinția Sa, a transmis ca dar un set de carte pentru bibliotecă.

De asemenea oaspeții au putut savura expoziția de fotografii ,,Rugăciune”, realizată de Natalia BZOVÎI, din or. Ungheni, 19 ani. Frumusețea și sfințenia tradiției ancestrale, au fost surprise poetic în diferite momente și locuri, de către tânăra fotograf.

Evenimentul a încheiat cu poezii, autografe, flori, felicitări și o agapă.

Sincere mulțumiri și recunoștință Bibliotecii orășenești ,,D. Cantemir”, care a fost o amfitrioană excelentă, dnei Nadejda Mihai, directoarea bibliotecii, Dnei Tatiana Naziru, moderatoarea evenimentului, invitaților și tuturor oaspeților prezenți la acest eveniment de suflet.

Cartea ,,Am greșit Doamne, dar sunt fiul Tău! 40 de cuvinte pentru suflet” scrisă de preotul Nicolai Boian, poate fi găsită în or. Ungheni, la biserica ,,Sf. Bin. Cnz. Alexandru Nevschi” din or. Ungheni dar și la alte biserici.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns