Întâlnirea cu Dumnezeu, pentru fiecare om este inevitabilă

Fiecare om se va întâlni inevitabil cu Dumnezeu. Și creștinul, și păgânul. Toate etniile, națiunile. Mai degrabă sau mai târziu în ceea ce privește așteptarea omului, dar exact la momentul potrivit, conform Voii lui Dumnezeu. Oamenii de toate vârstele și religiile se vor întâlni cu Hristos. Și cel care merge la Biserică, și cel care nu crede în Dumnezeu; ateul și filosoful; medicul și preotul; studentul și ministrul: fiecare om la un moment concret se va întâlni cu Domnul Atotțiitorul. Acest moment va fi cel mai important eveniment din viața fiecăruia. Vai de cei care vor conștientiza aceasta doar atunci! Va fi prea târziu! 

Așa cum viața pruncilor din burta mamei este o pregătire pentru viața pământească, exact așa viața aceasta, pământească, este pregătire pentru viața de după moarte. După moarte trupul se descompune, dar rămâne sufletul, care este nemuritor. El râmâne cu toate stările, dispozițiile, conștiința, așteptările, frustrările, iertările și emoțiile care le-a trăit aici pe pământ. Toate acestea ar trebui să se împlinească în pocăință, cununa care aduce dulcea iertare a lui Hristos. Toate celelalte lucrări ale sufletului sunt spre chin, deoarece ele sunt umbre și rămân neîmplinite, și doar pocaința, care aduce Harul lui Dumnezeu, este  ,,Nașterea de Sus, fără de care nu-i mântuire – Dumnezeu așa a spus.” ( Poetul Traian Dorz) Este foarte important dragi cititori ca, aceste stări sufletești, care le-am trăit pe pământ, să fie bineplăcute lui Dumnezeu. Să iubești să fii alături de Dumnezeu aici, ca să fii și în veșnicie.

Negreșit ne vom întâlni fiecare cu Dumnezeu-Judecătorul. Și ne va spune Domnul, ,,Prietene, în viața pământească ai vorbit cu Mine, te-ai întâlnit cu Mine în Biserică, la Sfintele Liturghii, te-ai străduit să faci Voia Mea care e cuprinsă în Sfânta Evanghelie. Ți-ai dorit să fii alături de Mine: rămâi așadar în Bucuria Mea, după voința ta.” Iar în alt caz ne va spune Dumnezeu, ,,Prietene, în viața pământească nu ne-am întâlnit. Nu ai vorbit cu Mine, mi-ai întors spatele. Te încurcam în treburile tale. Ai fost departe de Mine. Nu te cunosc pe tine! Fie ție după dorința ta. Nu ești vrednic să fii în comuniunea Mea!” Și așa, dragilor, voința și faptele noastre personale, ne vor fi nouă înșine spre judecată.

Să nu ne amăgim: fiecare dintre noi se va întâlni inevitabil cu Dumnezeu. Și fiecare va răspunde fără îndreptățire: adevărul va fi limpede, fără fățărnicie, viclenie, minciună sau nedreptate. În fiecare clipă trebuie să fim gata: căci nu știm nici ziua nici ceasul când putem pleca de pe pământ!

,,18. Fiii mei, să nu iubim cu vorba, numai din gură, ci cu fapta şi cu adevărul.

  1. În aceasta vom cunoaşte că suntem din adevăr şi în faţa lui Dumnezeu vom afla odihnă inimii noastre,
  2. Fiindcă, dacă ne osândeşte inima noastră, Dumnezeu este mai mare decât inima noastră şi ştie toate.
  3. Iubiţilor, dacă inima noastră nu ne osândeşte, avem îndrăznire către Dumnezeu.
  4. Şi orice cerem, primim de la El, pentru că păzim poruncile Lui şi cele plăcute înaintea Lui facem.
  5. Şi aceasta este porunca Lui, ca să credem întru numele lui Iisus Hristos, Fiul Său, şi să ne iubim unul pe altul, precum ne-a dat poruncă.
  6. Cel ce păzeşte poruncile Lui rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu în el; şi prin aceasta cunoaştem că El rămâne în noi, din Duhul pe care ni L-a dat.” (I Ioan, cap 3)

Să avem grijă fiecare să ne pregătim de întâlnirea inevitabilă cu Dumnezeu!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns