Îi mulțumești pentru iubire și vrei să n-o simți din cauza trădării… Păzește-o că e viața ta!

Ea te cuprinde, te îmbrățișează, te îmbărbătează, te lasă, te trădează, ți se face cît un fir de ac, ți se duce în călcîi, îți umple sufletul, îți cuprinde trupul, ființa, te bucură, te îndurerează, te inspiră!

Iubești, urăști, ți-e dor, ierți, visezi, dăruiești…

Asculți de ea și vrei să fugi. Îi mulțumești pentru iubire și vrei să n-o simți din cauza trădării și urii. E atît de mare că tot universul, cu calea lactee și toate ființele pot să încapă în ea! Ba mai mult, în ea poată să încapă și Dumnezeu! Dar în același timp poate fi atît de mică încît să nu poată izvorî nici o fărîmă de iertare! Din vistieria ei omul le scoate pe toate: pe cele bune și pe cele rele: binecuvîntări și blesteme, poezii și înjurături, laude și ocări. Din pornirile ei omul devine fățarnic, mînios, mîndru, laș sau vesel, devotat, binevoitor, milostiv, iubitor.

Trebuie să avem mare grijă de ea deoarece în dependența de ce lăsăm să intre în ea, aceea va ieși ca răspuns! Nu lăsați nimic să o păteze că este doar una, e foarte sensibilă, are memorie bună și e motorul vieții noastre!

Asta e inima, inima sufletului!

Dumnezeu dorește inima noastră, și judecă după cele care ies din inima noastră:  „Fiul meu, dacă inima ta e plină de înţelepciune şi inima mea se va bucura. (Proverbe 23,15). Dar inima trebuie pazita,  „Inima ta să păstreze cuvintele inimii mele, păzeşte poruncile mele şi vei fi viu”. Prov.4:4)

,,Din inimă izvorăşte sânge, iar în sânge e sufletul. Precum e sufletul în inimă, aşa e în tot omul. Dacă apa în izvor este sărată, este sărată şi în râu; dacă e dulce în izvor, va fi dulce şi în râu. Cum e izvorul, aşa-i şi vărsarea râului”, ne spune Sf. Nicolai Velimirovici.

Când auzi un cuvânt rău, astupă-ţi auzul, ca otrava cuvântului să nu coboare până la inima ta şi să nu strice izvorul vieţii tale, fiul meu! Când vine bogăţia, nu îţi lipi inima de ea, spune Înţelepciunea în Cartea Vieţii.

Cînd nu ai iubire dăruiește! Cînd ești trist cîntă psaltirea! Cînd îți este dor, roagă-te!

Aveți grijă de inima Dvse cea mai mare grijă de care trebuie să se ocupe fiecare! ,,Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ţâşneşte viaţa!” (Proverbe 4, 23)

Să umplem inima de Lumină!

preot Boian Nicolai

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns