Inima sus! Gând luminat!

Lasă orice formă de durere. Inima sus. Gând luminat. Alungă orice urmă de întuneric. Dumnezeu nu iubește rugăciunea celui fără de nădejde. Tristețea fără de pocăință nu aduce roade. Deznădejdea ucide: trup și suflet, pentru veșnicie. Prietene, sădește cu putere lumină și nădejde în mintea și inima ta. Nu muri cu zile. Scoală-te suflete, te încurajează și caută ajutor de la Dumnezeu. Durerea e un cariu, care te macină pe interior. Durerea este din deznădejde, necredință, lipsă de smerenie. Deznădejdea este lucrarea celui rău. Dar problema nu este în om, ci în diavol. Așadar luptă; luptă cu armele credinței, rugăciunii, smereniei. Mândria este întunericul cel mai orbitor, iar smerenia în firescul ei este lumină și viață. Înțelepciunea te învață ce să accepți și ce nu.

Sunt oameni care așteaptă să te plîngi lui, pentru a se bucura de durerea ta, și foarte rar, întâlnești oameni care sunt gata să te asculte din dragoste pură, curată, evanghelică. Doar omul care te pune la rugăciune – te iubește cu adevărat.

Tu, taci și ridică-te. Inima sus. Gând luminat. Roagă-te lui Dumnezeu și ridică-te. Luptă și ridică-te. Fă-ți așezare sufletească personală și continuă să mergi înainte cu nădejdea care aduce bucurie. Dar ia seama bine că fără de Evanghelie un vei reuși. Pentru că acolo găsești explicația a tot paradoxul care se poate întâmpla în lumea această fățarnică. În Evanghelie găsești Calea, găsești Adevărul, găsești Puterea și Viața, găsești Bucuria!

Hristos a înviat!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns