Infidelitatea este urîtă în fața oamenilor și în fața Domnului

Fidelitatea în familie este un lucru sfînt! Cel care își înșeală soția aduce spurcăciune în casă iar soția dacă este infidelă soțului umple casa de urîciune și întinare!

A fi fidel înseamnă a te respecta pe tine, a-ți respecta familia, soția, copiii! A fi fidel înseamnă a avea dorință ca în familia ta să fie bunăstare și binecuvîntare! Fidelitatea ca stare de credincioșie, te ajută să păstrezi pacea și armonia iar casa ta să fie ferită de minciună și trădare! ,,Fidelitatea e fericire” spune un vechi proverb. O femeie înțeleaptă niciodată nu se va uita și nu va dori alt bărbat iar soțul credincios se va abține de la priviri și păcate de desfînare cu alte femei!

În același timp, infidelitatea, schimbarea soțului sau a soției respectiv, este urît atît în fața oamenilor înțelepți cît și în fața lui Dumnezeu! Bumerangul infidelității se întoarce asupra familiei, a copiilor și asupra persoanei cu care ai înșelat soția/soțul.  „Cine greșeste într-o fidelitate nu greșește doar față de acea persoană, ci și față de toate principiile care țin acea persoană legată de viață, uneori chiar de viața ei”, ne spune părintele Constantin Necula.

Există însă un mod de a te vindeca de infidelitate: aceasta se face prin conștientizarea infidelității și a gravității impactului în urma înșelării. Apoi este necesar schimbarea vieții. Păcatul se spovedește, nu se mai repetă iar în familie se înmulțește dragostea și comunicarea!

Fidelitatea rebuie să fie o stare de sine-stătătoare bazată pe principiul dragostei și al bunui simț, care să nu mai aibă nevoie de lecții, soluții, discuții, sfaturi. Toate eforturile trebuie să fie îndreptate spre dragoste și armonie iar fidelitatea, ca rezultat al acestora, să fie pilduitoare în fiecare familie, pentru fiecare familie!

preot Boian Nicolai

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns