Iisus Hristos se roagă pentru toți cei care cred în El

Rugăciunea, este starea care nu are hotar și nu este oprită de nimic. Nimeni, niciodată, în nici un fel, nu-ți-L poate lua pe Dumnezeu din inima ta.

Vremurile grele au fost dintotdeauna, dar ele au trecut mai ușor prin rugăciune.

În astfel de situații complicate, ar trebui să atragem atenția la ceea ce putem schimba la moment, astăzi, nu în viitor. Rugăciunea de astăzi, este siguranța zilei de mâine. Ea te pune în comuniune cu Cel Care este în afara timpului.

Să faceți rugăciune cu toată inima. Să vă rugați cu credință Domnului. Să aveți nădejde că rugăciunea voastră e primită. Să știți că toți oamenii se roagă, unii mai mult, alții mai puțin, unii cu îndrăzneală, alții ascund asta. Dar toți, se adresează lui Dumnezeu, cu dragoste, nepăsare sau ură.

Dacă eu, un preot păcătos și mic, am dragoste față de Dvs și mă rog, așa cum pot, în Sfînta și scumpa Biserică, sunt sigur că toți  preoții, arhiereii, călugării, se roagă mai cu râvnă, post și dragoste mai multă: pentru Dvs! Sunt sigur că există sfinți printre noi! În biserici, în case, în sate, în orașe, în mănăstiri, în pustietăți! 

Și cel mai important dragi cititori, să știți că Iisus Hristos se roagă pentru noi! 

,,9. Eu pentru aceştia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt.

20.Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor”. (Ioan 17)

Când Iisus Hristos, a adus rugăciune pentru Apostoli, Tatălui Său, înainte de a merge la patimile cele mântuitoare pentru noi, ia unit cu Apostolii pe toţi creştinii adevăraţi. Sf. Ignatie Briancianinov spune că ,,Domnul Iisus Hristos, îi face părtaşi ai fericirii Apostolilor pe toţi fiii Bisericii.”

De asemenea, când Domnul a spus ,,fericiți cei ce nu au văzut și au crezut”, i-a unit cu Apostolii pe toţi credincioşii de pe întreg pământul şi din toate timpurile.

,,Rugăciunea lui Hristos din grădina Ghetsimani e cea mai nobilă dintre toate rugăciunile prin tăria şi puterea ei de a ispăşi păcatele lumii. Adusă Dumnezeului Veşnic, Care este Tatăl, în duhul dragostei dumnezeieşti, ea continuă să strălucească cu o lumină ce nu poate fi stinsă, atrăgând pe veci la sine sufletele ce s-au asemănat cu Dumnezeu. Hristos a inclus întregul neam omenesc în această rugăciune, de la Adam cel dintâi, până la cel din urmă om ce se va naşte din femeie. Ne lipseşte cunoaşterea existenţială a unei atare iubiri şi astfel, sensul ei e permanent ascuns pentru noi.” (Sf. Sofronie Saharov)

Să avem nădejde în Dumnezeu! Să avem credință! Nimic nu se întâmplă fără Voia sau îngăduință Lui! Să ne rugăm unii pentru alții! Toate trec: important cum trecem noi prin ele! Nu suntem creați pentru a muri de tot, pentru nefericire, dar ni s-a dat posibilitatea, împărtășindu-ne prin multe chipuri de Dumnezeu, să intrăm în fericirea Lui, care e: siguranță, liniște sufletească, credință puternică, nădejdea nebiruită, rai în suflet, comuniune cu Creatorul, libertate! 

Viața nu e ca la carte. Întâmplări cotidiene îți dau gândurile peste cap.

Analizează toate, dar nici un gând să nu te ducă la cârtire. Fă acțiuni care să lucreze în locul tău! Apa îți alina setea; mâncarea îți potolește foamea, rugăciunea îți alungă tristețea, durerea, neliniștea, frica, boala, neajunsul, păcatul!

Iubește rugăciunea și orice nu s-ar întâmpla, toate îți vor fi spre bine!

Afundă-te în rugă către Domnul și să crezi că neîmplinirea unei cereri, este tot un rezultat al rugăciunii tale cînd ai zis: ,,Doamne, Tu știi cum e mai bine! Fie Voia Ta!”

Rugăciunea îți scrie o altă carte a vieții, unde toate paginile au parfumul lor special!

Există un hotar fin, care amestecă lucrarea ta și lucrarea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu iubește nici lenea și nici autosuficiența! El îți respectă libertatea, de aceea și cu mai mult belșug, îți răsplătește osteneala benevolă și dorința care se lasă condusă de legea evanghelică!

Pace, rugăciune sfîntă și bucurie tuturor!

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns