Gândul nestăpânit este otravă pentru suflet

Prietene bun, nu cădea niciodată pradă gândurilor tale. De mâhnire, mânie, mândrie, de automilă; care să nască în minte cârtire, întristare, deznădejde. Ele îți vor spune că ești mereu corect, năpăstuit, demn de toată alinarea, alintarea și lauda. Aceste gânduri fug de smerenie. Ele nu doresc să ceară iertare. Ele nu doresc răbdare, nu pleacă capul, genunchii. Gândul nestăpânit este otravă pentru suflet.

Gândurile necontrolate te vor îndreptăți în toate situațiile vieții și atunci, nu vei putea să judeci limpede. Gândurile necontrolate otrăvesc sufletul. Nu poți fi perfect. Apoi, întâi de toate, avem nevoie să învățăm smerenia, fără de care nu  vom putea vedea pe Dumnezeu. Or smerenia se învață în momente de criză. În contextul în care ești dependent de gânduri dăunătoare, vei începe să te învinuiești sau să te supraevaluezi; vei căuta să te răzbuni: toate ți se vor arăta o dreptate de partea ta, care e una părută. Dar orice adevăr, ce este probabil, este de la diavol.

Dragi prieteni, credința să fie statornică, deplină, puternică. Ea este clară. Credința adevărată este lucrătoare! Pentru credință, Dumnezeu ajută minunat!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns