E mai frumos ceea ce am decât ceea ce nu am!

De cele mai multe ori, în viață nu contează ceea ce avem sau nu avem, ceea ce putem sau nu putem, ceea ce suntem sau ce nu suntem, ceea ce ne dorim sa avem sau ceea ce am pierdut, ceea ce cunoaștem sau nu, dar în mod esențial, contează raportul nostru față de lucrul, starea sau acțiunea respectivă!

,,Și în cea mai mare lumină orbul va vedea întuneric” spune Sf. Ioan Gură de Aur iar ,,pe nemulțumit poți să îl pui și în Rai că tot îi va lipsi ceva!”

Așadar, să luăm aminte dragi prieteni, dacă nu cumva, avem o boală sufletească, care ne face ochii noștri să privească lumea, prin prisma necredinței, a invidiei, a nemulțumirii și a deznadejdei!

Să luăm aminte dacă nu cumva ne raportăm la pământ și nu la Cer, la zgircenie și nu iubim milostenia, la ură și nu iertăm!

Mulțumesc Doamne pentru tot!

Toate trebuie analizate ca fiind sub pronia lui Dumnezeu și decise în dragoste de Domnul!

Raportat la Dumnezeu, spun că, e mai frumos ceea ce am decît ceea ce nu am, e mai bun ceea ce ce pot decît ceea ce nu pot, e mai de folos puținul meu după dreptate decît mult și prin păcat.

Să mergem prin viață cu bucurie! Opusul cuvîntului vocație, este ispită! Este important ca omul în viață, să-și urmeze cu drag și din suflet, vocația sa și să nu cadă în ispită!

Sfatul de mai sus îl consider valabil în toate profesiile decente, pe care ar trebui să o alegi cu dragoste, fiind gata de a te jertfi, pentru un bine sfintitor al omului, nelăsând loc de minciună și necredință.

Însă cea mai frumoasă vocație, dăruită tuturor, este vocația de a fi creștin. Creștin, înseamnă a rodi și a semăna în jurul tău, frumosul, Bunătatea și sfințenia!

Tot ce e împotriva acestora, este căderea în ispită, adică neascultarea Omului de glasul divin!

Omule, dacă nu te vei schimba tu, nimeni nu te va schimba! Dacă nu vei dori tu schimbarea spre bine, nimeni nu te poate schimba!

În viața fiecăruia apare sau este, o stare, un cuvânt sau o persoana, care te ajută să dorești, dar schimbare în bine, îți aparține în mod exclusiv!

Gînduri bune vă doresc tuturor, la umbra Crucii lui Hristos Cel Înviat!

Lumea lui Dumnezeu e frumoasă! Bucurați-vă de ea!

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns