Dumnezeu totdeauna se pleacă spre noi dar ne găsește ocupați

Dumnezeu se coboară peste oameni foarte des! În timpul oricărei acțiuni bune pe care o face omul, dar mai ales cînd încearcă să lucreze virtutea, Dumnezeu coborînd dorește să se sălășluiască în om. În timp ce se roagă, acasă, în biserică sau în alt loc Dumnezeu se pleacă spre om.

Dar, cu părere de rău, Dumnezeu nu intotdeauna găsește loc potrivit în casa sufletului și în cămara inimii deoarece ceea ce facem noi, nu e cu adevărat pentru Dumnezeu. Dumnezeu se pleacă spre tine cînd ești în biserică și te găsește ocupat: ești cu gîndul la copiii, la business, la bani, la casă.

Dumnezeu vine în inima ta și ea este ocupată! Chiar cînd te rogi nu îl vezi pe Dumnezeu, cînd faci milostenie uiți e că pentru viața viitoare, cînd înveți pe cineva scapi din vedere modelul principal: pe Iisus Hristos; cînd te spovedești și împărtășești o faci din tradiție și pînă la moarte nu ai învățat să mulțumești, dar să îți pară rău!

Este bine dragi cititori ca, locul lui Dumnezeu: inima, sufletul și mintea noastră, să fie întotdeauna îndreptate către El, să fie sufletul așternut cu dragoste, acoperit cu smerenie și umplut cu fapte bune, astfel Dumnezeu cu bucurie se va sălășlui în casa noastră și bucuria va domni ca o împărăteasă atotcuprinzătoare!

Dumnezeu este Lumină și unde se deschide fereastra sufletului, acolo casa se umple de Lumina lui Dumnezeu!

preot Boian Nicolai

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns