Doamne, Tu știi toate!

Știe Dumnezeu că suntem neputincioși și slabi, dar așteaptă o rugăciune de la noi să-I dovedim dragostea noastră către Dânsul! Dumnezeu ne respectă libertatea noastră și niciodată nu va impune pe nimeni să iubească. El numai ne cheamă și ne atenționează, să nu ne depărtăm de El. Chiar în primele capitole al Facerii vedem grija lui Dumnezeu față de Om, chemîndu-l să nu greșească: ,,după ce au adus jertfe, Cain și Abel, Dumnezeu a primit-o pe cea a lui Abel, deoarece era făcută cu drag și într-ales. Și s-a mâhnit Cain, și i-a zis Dumnezeu: ,,de nu faci bine, păcatul bate la uşă şi caută să te târască, dar tu biruieşte-l!””(Facere, 4,7)

Dumnezeu toate le știe, noi suntem cei care trebuie să venim cu intenții bune, cu doriri și lucrări bune!

Doamne, Tu toate le știi!

Doamne, Tu știi că am puțină credință, dar nu mă îndepărtez de Tine, ajută necredinței mele!

Doamne, Tu știi că sunt neputincios, vindecă-mă pentru numele Tău, vindecă sufletul meu, sunt bolnav pentru că am greșit Ție!

Doamne, știi că sunt zgârcit, scoate-mi sărac în cale, pleacă inima mea și dăruiește-mi gând bun ca să-l ajut!

Doamne, Tu știi necazurile mele, izbăvește-mă după Voia Ta cea înțeleaptă!

Doamne, Tu știi ce va fi mâine, dar eu sunt plin de frica viitorului, întărește-mă în nădejdea cea bună către Tine!

Doamne, Tu știi că mă iubesc mai mult pe mine, decât pe Tine și pe aproapele, dar știi că îmi doresc să mă apropii de Tine, înmulțește-mi străduința și fă pași întru întâmpinarea mea!

Doamne, Dumnezeul meu Cel Bun, știu că sunt nevrednic de iubirea Ta de oameni, dar știu că Te-ai răstignit pentru mine, ajută-mă să-mi duc Crucea alături de Tine!

Doamne, Tu știi, că pentru fiecare lucru bun pe care vreau să-l fac, mi se înmulțesc ispitele, ca să mă descurajez și să deznădăjduiesc, dar Tu ești Atotstăpânitor și Atotputernic, nu mă lăsa ci mă ridică spre bună-lucrare întru slava Ta!

Doamne, Tu știi că sunt ispitit în ceea sunt mai slab, în ceea ce doresc să fac sau să schimb spre bine și în cele de care judec pe alții, te rog Doamne, ,,inimă curată zidește întru mine și cu Duh stăpânitor mă întărește!”

Doamne Tu știi că te iubesc, ai grijă de mine, robul Tău!

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns