Distanța socială nu trebuie să însemne și distanță între oameni, între suflete!

Distanța socială crează o prăpastie între oameni și implicit între oameni și Dumnezeu. Doar iubirea creștină, (greacă: agapis) practică, este podul și salvarea. Această iubire, desigur că are multe forme. Doar pentru călugări este recomandată distanța socială, cu un singur scop, ca rugăciunea lor pentru binele lumii să fie nestingherită. În restul cazurilor, orice distanță socială, naște probleme!

Soluția pentru vindecare este comuniunea și bunăvoința inter-umană, bazată pe credința în Iisus Hristos. Această concepție de distanță socială este un atentat la lucrarea liberă a dragostei.

Ne-am convins cu toții că ultima perioadă omul devine tot mai egoist și izolat, iar asta este spre nefericirea lui. Lipsa credinței e înlocuită de rațiune. Rațiunea are limite, credința nu. Credința ne duce spre Dumnezeu, rațiunea spre limite moarte. Noi trebuie să alegem credința în Dumnezeul Iubirii. Orice lepădare de această lege a iubirii venită din partea lui Dumnezeu, ne este nouă spre pierzanie. Deci nu distanță socială ne este soluție, dar apropierea unuia față de celălalt prin prisma iubirii creștine: adică ajutor la nevoie, înțelegere, milă, dăruire, iertare, hrană, ajutor de cele necesare.

Viața ne este întreținută de bunătatea dintre noi, nu de precauții, asigurări și rezerve! În lipsa bunătății se va instala cruzimea, răutatea, haosul. Distanța socială nu trebuie să însemne și distanță între oameni, între suflete!

Slavă întru cei de Sus lui Dumnezeu și între oameni pace și bunăvoire!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns