Despre o frică a creștinilor

Sfinta Cruce

Cum ar fi ca soldatul să se rușineze de arma lui, de uniforma lui și de Generalul lui? De ce ar trebuie medicul să nu cinstească uniforma albă, prin murdărirea ei? De ce poliția are mașină colorată specific? Pentru a-și evidenția rostul ei și destinația.

E frumos ca fiecare profesie are eticheta ei!

Așa cum după uniformă recunoști un medic, un polițist, un preot, asemenea, pe un creștin, îl (re)cunoști dacă poartă la gît cu evlavie, Sfînta Cruce. Această acțiune este o mărturisire de credință și un permanent îndemn de a trăi corect, asemenea lui Hristos Cel răstgnit pe Crucea suferințelor sale, într-o lume incorentă, dar care a înviat!

Profesioniștilor nu uniforma le aduce cinstea adevărată, dar lucrul iscusit pe care îl vor face. Și totuși ei cinstesc eticheta. Dar nouă, creștinilor, ,,uniforma” creștină, care înclude în mod obligatoriu Sfînta Cruce, ne este mai mult decît un nume, Ea ne este putere, înțelepciune, pavăză, descoperitoare, apărare împotriva răului și bucurie mare!

De ce dragii noștri creștini, se rușinează, ca niște fricoși, de a-și face Sfânta Cruce în fața bisericilor, unde în Altar este Sfînta Împărtășanie? De ce creștinii nu poartă Cruce la gît, botezați fiind?

Această frică păcătoasă, izvorăște din o rușine neîntemeiată, din o credință slabă și depărtarea de Dumnezeu. Sunt responsabili în parte și părinții și buneii și preoții, dar cea mai mare răspundere este personală.

Dragi cititori, să fim credincioși cu adevărat, să purtăm la gît, nu pe mîini și pe picioare, Sfînta Cruciuliță, să ne facem Semnul Sfintei Cruci corect, ca să benefeciem din plin de bunăvoința Împăratului, Iisus Hristos.

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns