De ce tinerii se sinucid sau Unde este Dumnezeu?

iertareCa o frunză în aer care cade ruptă din copac și este avîntată în sus de vîntul ocazional, sunt tinerii de astăzi, care se rup de trunchiul adevăratei libertăți, sub pretextul de a se autoidentifica, autocunoaște, autodezvolta.

Cum s-ar putea naște un fiu fără mamă ? Cum ar încolți grîul fără să fie semănat ? Cum ar putea un tînăr să fie fericit dacă nu ascultă părinții? Cum ar lua un tînăr decizii înțelepte dacă nu le-a pus la inimă? Cum ar putea un tînăr să aibă deplină libertate dacă de toate este dependent? Cum ar rezista un tînăr la o avalanșă de vitregii, exploadate în mediul social, dacă nu ar avea un suport și sprijin dur, trainic, adevărat ?

Nu ar rezista ! Ar cădea pradă deznădejdii! Nereușita, l-a lăsat iubitul sau iubita, necazul, mîinia, certurile, dezamăgirea, idealuri neîmplinite, comparația aparent-adevărată dintre insuccesul tău și succesul altuia, firea slabă, necredința, îl conduc viclean pe om, în prăpastie, în groapa deznădejdii, adică a morții?

Fiecare om are un cerc a lui de prieteni, de vise, de scopuri, are lumea lui, dar nu îl are în lumea aceasta pe Dumnezeu. Acel Dumnezeu care i-ar da mîna, cînd îl vor trăda prietenii, cînd nu mai sunt părinții, cînd crezi că nu mai poți, cînd ești pe marginea prăpastiei, acest Dumnezeu ar îndinde grabnic mîna Lui, dacă ar fi prezent în viața tînărului. Cînd te lasă iubitul, cînd te înșeală soțul, cînd pierzi averea, cînd te concediază, cînd îți arde casa, cînd ai accident, nădejdea și ajutor vin de la Dumnezeu și de la Măicuța Domnului.  Și tu nu cazi în jos, fiind la marginea prăpastiei, ci te ridici în sus, ajutat de Dumnezeu !

Credința pe toate le învinge, nădejdea pe toate ni le garantează, timpul pe toate ni le arată. Tinerii de astăzi nu au nici o credință în afară de cea promovată de știința materilistă. Tinerii nu au nădejde în ceva care nu se vede, în suflet, în Înger păzitor, în Dumnezeu, în o altă viață, fiindcă inima lor este ocupată de ego-frumusețe, ego-putere, ego-plăcere, aceste din urmă acțiuni nihiliste, oprind creșterea și obținerea adevăratei libertăți. Idolatrizarea prezentului orbește înțelepciunea vederii viitorlui. Adevărata libertate nu aduce frică, nu aduce rușine, nu aduce moarte, nu aduce evadare, nu ești nevoit să te compari, nu te simți mai mic, mai inferior, mai slab, adevărata libertate aduce împlinire, liniște, încredere, putere, limpezime, dreaptă socotință și  adevărata libertate vine din împlinirea unor sfaturi sub formă de porunci, care vin de la Dumnezeu, izvorul bucuriei și al vieții!

Din amară deznădejde, plin de o eventuală rușine care ar înjosi marea ta persoană, ca o armă de autoapărare și răzbunare, se sinucide. Sinuciderea este o răzbunare, care se dovedește că-ți umple numele plin de rușine veșnică ! O răzbunare pe ,,vinovat”! Dar oare ,,vinovatul” moare sau tu? ,,Vinovatul” se pierde sau tu ? O răzbunare pe lume ! Oare lumea nu este aceeași pentru toți ? Oare nu e plină ea de înțelepți și de netoți?

Ce poate fi mai scump ca viața ? Mai scump ca viața noastră este numai nemurirea-libertatea absolută-viață veșnică, care se dă la schimb: pe răbdare, pe bunătate, pe dragoste, pe credință,  or la aceste calități suntem chemați să le aratăm tocmai în momentele cele mai dificile, în momentele de zi cu zi în care suntem ispitiți să cedem, să lăsăm lucrarea binelui, să facem rău, să punem capăt răbdării, dragostei !

Veniți tineri la Biserică! Aici se dă nădejde pentru două vieți, pentru zece vieți, pentru viață veșnică! Realitatea dură ,,nu ne impune” să alergăm la Biserică, dar recunoașterea neputinței omenești, cu invocarea împlicării lui Dumnezeu, ,,ne oferă șansa, bucuria și privelegiul”, de a fi ajutați de Dumnezeu.

Veniți în activități, hai să fim mai puternici, să fim mai buni, mai încrezuți, mai harnici, mai înțelepți, mai fericiți!

Preot Boian Nicolai,

Președintele Mișcării pentru tineri

,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”

www.familiafericita.wordpress.com 

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns