de ce să înveţi ?

invatatiO mulţime de informaţii, cifre, date, istorii, indicii, teorii, formule, şi alte lucruri învăţate, se uită. Uiţi informaţia în tot ansamblu ei. Dar fiecare informaţie care se filtrează de creierul uman, îşi lasă amprentă pentru viitorul practic. Cărţile citite, lecţiile învăţate, temele făcute pentru acasă, ajută omul ca să poată gîndi eficient, rapid şi corect. Ai studiat bine matematica, ai aplicat-o, ai uitat formule matematice, dar fii sigur că gîndeşti ca un matematician. În viaţă, în jurul tău, în toate eşti capabil să vezi şi să descoperi matematică. Ai învăţat la Facultatea de Arte, nu eşti pictor, dar ai o tendinţă mereu să vezi lumea prin prisma artei. Modul de gîndire în urma deprinderii minţii de a învăţa, se formează datorită acţiunilor pe care le face un om, în mod sistematic, repetat şi conştient. Ştiinţa studiată formează comportomentul individului.

Pentru aceasta trebuie de învăţat. Tot ce se dă la şcoală, conform materiei, trebuie de asimilat, facilitînd uşurinţa, eficienţa şi agerimea gîndirii, prin programul multilateral. Dacă eşti medic trebuie să citeşti, să studiezi cît mai multă materie în domeniu, pentru a-ţi deprinde creierul să analizeze şi să rezolve situaţiile. Dacă eşti profesor, cercetează multă litaratură, pentru a-ţi forma abilităţile corespunzătoare, putînd de a răspunde necesităţilor diverse ale elevilor. Dacă eşti elev, învaţă ca să-ţi fie uşor în viaţă!

Îndemnul veşnic actual este ca fiecare profesionist, să-şi cunoască profesia sa !

Informaţiile învăţate precedent, cînd este nevoie, automat se pun în practică ! Acest lucru trebuie reţinut ! Tot de aici trebuie să reţinem şi concluzia logică rezultantă: învaţă că nu ştii cînd vei avea nevoie de informaţia respectivă! Învaţă că nu ştii cînd vei avea nevoie să gîndeşti ca un călător, geograf, ca un istoric,ca un poet, ca un medic sau ca un avocat ! Poate nu vei cunoaşte date fixe dar logica va fi corespunzătoare. Acest lucru este respectabil!

În gîndirea dezvoltată prin muncă, numaidecît străluceşte succesul !

Învăţaţi ! Fiţi profesionişti !

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns