De ce omul cînd stă în genunchi e mai mare? Deoarece atunci privește spre Cer!

Măreția omului se vede în smerenie, în umilință în fața Domnului, ,,atunci cînd omul stă în genunchi” cum zicea scriitorul Nicolae Dabija. Oare de ce? 

De ce omul cînd stă în genunchi e mai mare? Deoarece atunci privește spre Cer!

De ce omul cînd se smerește simte siguranță? Deoarece atunci se încredințează că Dumnezeu este Cel care îl apără!

De ce rugăciunea cu umilință îți trezește inima? Deoarece înțelegînd cîte a făcut Iisus Hristos pentru tine, nu poți să nu fii adînc recunoscător!

De ce numai Crucea îți poate deschide Raiul? Deoarece Ea s-a făcut Cheie a Raiului! Ea unește Cerul cu Pămîntul și pe Dumnezeu cu Omul.

Este important ca omul să-L lese pe Dumnezeu să lucreze în viața lui. Omului i se pare că toate le poate face singur  dar la cea mai mică greutate devine neputincios. Motivul este unul singur: mîncăm, lucrăm, ne odihnim, educăm, învățăm, fără Dumnezeu. Astfel, omul în neputința lui, rămîne mereu într-o încercare continuuă.

Atunci cînd omul vrea să fie cu Domnul, conștientizează că, pentru o bună prietenie cu Dumnezeu trebuie să fie ascultător. Ascultarea de Dumnezeu oferă omului certitudinea că toate sunt bune, că toate merg bine, deoarece toate sunt cu voa lui Dumnezeu!

preot Boian Nicolai

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns