Cum biruim visele înfricoșătoare

Fiecare om are vise care îl înfricoșează. De multe ori visezi anumite ciudățenii și lucruri cu înfățișarea normală schimbată, sau chipuri hidoase și neînțelese, care îți creează o stare de frică, de șoc și de panică! Se întîmplă că, trezindu-te din somn, persistă aceeași stare de frică, ca și cum ar continua visul sau ai senzația că scena de groază a fost cu adevărat.

Să generalizăm cîteva cauze principale pentru care apar coșmaruri:

 1. Stresul, retrăiala peste măsură, frica de eșec.
 2. Mîncarea în exces, mai ales, seara tîrziu. Grăsimile, care îngreuiază mintea și corpul, nu sunt binevenite pentru om.
 3. Beția. Somnul în starea de ebrietate, aproape întotdeauna va aduce coșmaruri.
 4. Privitul la filme de coșmar. Mintea și fantezia omului, înainte de somn și în timpul somnului, continuă gîndurile tale, pe care le-ai avut, le-ai văzut sau acțiuni la care ai participat.
 5. Grijile vieții. Multe griji, multe gînduri, multă neliniște!
 6. Traume psihologice.
 7. Urmări ale Violenței.
 8. Certuri.
 9. Dorință de răzbunare.
 10. Răutate.
 11. Lipsa rugăciunii.
 12. Invidia.
 13. Din intenția diavolului.
 14. Consum fără limite sănătoase a calculatorului, televizorului, internet-ului.

De asemenea, înainte de o mare sărbătoare religioasă sau înainte de un eveniment bine-plăcut Domnului din viața ta, poți avea coșmaruri.

Iată toate punctele enumerate mai sus, pot fi cauze care îți alungă somnul, îți aduc frică, panică, prin vise urîte. Probabil mai sunt cauze, dar sunt sigur că principalele cauze sunt de ordin sufletesc și ele trebuiesc tratate ca atare.

Pentru înlăturarea unui rezultat este necesar să înlături cauza. Deci pentru a nu avea vise urîte trebuie să avem în vedere cele de sus și să le evităm.

Dragi cititori, Vă recomand o soluție de eficiență momentană referitoare la problema noastră. Dacă se întîmplă să visezi urît, în clipa aceea, în vis, în gînd, spune această scurtă rugăciune, care alungă întunericul și aduce lumină în mintea ta. O repeți de cîteva ori și numaidecît visul se limpezește. În toate cazurile, repetarea rugăciunii lui Iisus, îți va alunga întunericul și odată cu venirea luminii curățitoare va dispărea întunericul.

În timpul unu vis urît, spune aceste mici rugăciuni: ,,Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluește-mă pe mine păcătosul” și ,,Preasfîntă Născătoare de Dumnezeu mîntuește-mă pe mine”.

Aceste rugăciuni, cu invocarea numelui lui Iisus și a Preasfintei Născătoare alungă orice întuneric din inima oricui. Aceste cuvinte au fost primele rugăciuni ale multor atei și necredincioși, care în apogeul crizei de suferință, rostindu-le, s-au salvat.

Mărturisesc din experiență proprie, că de multe ori, anume această rugăciune m-a scos din frica întunericului. Chiar dacă coșmarul a fost de ordin fizic sau de ordin malefic, în ambele cazuri, Iisus Hristos a fost Cel care m-a ajutat.

Iisus Hristos, niciodată nu lasă pe nimeni, din cei care Îl cheamă în ajutor!

Pentru liniște permanentă în minte și în inima, și ca o prevenire a tulburării în suflet și inimă, Vă propun aceste soluții:

 • Inima curată

Să aveți o inimă curată. ,,Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ţâşneşte viaţa. (Pilde, 4, 23)

 • Permanentă Nădejde în Dumnezeu

Să aveți totdeauna nădejde, încredere și credință în Dumnezeu. ,,Pune-ţi nădejdea în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe priceperea ta. (Pilde 3, 5) și Dumnezeu te va scoate din orice rău”.

,,Aruncă spre Domnul grija ta şi El te va hrăni; nu va da în veac clătinare dreptului”. (Psalm 54,  22)

 • Faceți rugăciunile, zilnice, de seară și dimineață
 • În camera unde dormiți, în fața Icoanei, să lumineze o candelă.
 • Rostiți înainte de somn, după rugăciunile de seară, psalmul 90.
 • Participați cît mai des la Tainele și Slujbele Bisericii.

Vă doresc pace în suflet!

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns