Crucea luminează viața creștinului

Nu toți oamenii doresc mântuirea sufletească. Din indiferență, nepăsare, necredință. Când auziți cuvântul mântuire să înțeleți că este vorba de salvarea sufletului de păcate și rău, ca sufletul fiind curat, să trăiască veșnic în bucuria lui Dumnezeu.

Crucea fiecărei zile ne conduce spre Dumnezeu. Crucea lui Hristos luminează calea noastră. Pârtia e făcută de Răstignirea Mântuitorului. El ne poartă și poverile noastre. Noi trebuie să urmăm împlinirea Sfintei Evanghelii. ,,Cine renuntță la cruce, nu poate fi vrednic de Domnul și să devină ucenicul Lui. Adâncurile Ființei Divine sunt dezvăluite creștinului, atunci când el se răstigneste pentru Mântuitorul nostru. Crucea este temelia teologiei autentice.” (Părintele Sofronie Saharov)

Sfânta Cruce ne este păzitoare a noastră. Ea ne luminează viața. La propriu și la figurat. Crucea ca semn al Biruinței lui Hristos, ne întărește pe fiecare a ne duce crucea vieții noastre. Cineva trebuie să arate mai multă răbdare, cineva mai multă milă, cineva mai multă iertare, cineva face mai multă rugăciune: fiecare depune eforturi de a se asemăna lui Hristos.

Să ne însemnăm des cu Sfânta Cruce. Să cerem de la Domnul putere de a ne duce fiecare crucea vieții. Fiecare își duce Crucea pînă la întâlnirea cu Dumnzeu. Atunci o i-a Domnul în totalitate. Cel care a dus-o cu demnitate pînă aici, intră în bucuria cea cerească pregătită sfinților.

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns